Skip to content
Politică Video

Ce implicare va avea Liviu Dragnea în campania Gabrielei Firea: Au fost în trecut experienţe în care… EXCLUSIV (VIDEO)

Invitatul celei mai recente ediţii a interviurilor video PSnews.ro este senatorul PSD Gabriela Firea, vicepreşedinte al formaţiunii politice şi candidatul Partidului Social Democrat la Primăria Bucureştilor.

Parlamentarul a dezvăluit ce implicare va avea preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în campania sa pentru funcţia de primar al Capitalei.

De asemenea, Firea a explicat cum s-a poziţionat anul trecut, când relaţia dintre Dragnea şi Robert Negoiţă (primarul PSD al Sectorului 3) a devenit una tensionată.

Dan Bucura: Ați spus că, de fapt, în spatele dumneavoastră (cel puțin în momentul de față), este structura de la partid. În cazul acesta, mă văd nevoit să vă întreb: ce implicare va putea avea, de exemplu, domnul Liviu Dragnea în campania Gabrielei Firea?

Gabriela Firea: Domnul Liviu Dragnea a spus de la început că ne susține pe toți (și pe mine, și pe ceilalți primari din întreaga țară), că și-ar dori foarte mult să avem un rezultat bun, pentru că acesta s-ar răsfrânge asupra motivării tuturor membrilor și simpatizanților noștri, pentru a avea, de asemenea, un rezultat mulțumitor în noiembrie (când vor fi alegeri parlamentare) și, în urma scorului pe care l-am putea obține, am avea posibilitatea să formăm Guvernul, deoarece ne-a spus că nu va ezita nicio secundă să fie alături de noi în apariții publice, să ne susțină, să ne motiveze atunci când ne este mai greu, poate să ne dea un sfat, pentru că are mult mai multă experiență și decât mine, și decât ceilalți candidați de la sectoare (care – așa cum știți – sunt la început) și decât foarte mulți candidați din țară care sunt începători, nu sunt oameni care au trecut prin foarte multe mandate. De aceea, nu cred că vor veni neapărat să ceară sfaturile de la centru. De multe ori, este important suportul moral și – mai mult decât atât – au fost în trecut experiențe în care candidații și de la PSD, și de la PNL nu au fost susținuți în totalitate nici măcar de propriile partide și rezultatele s-au văzut, pentru că este dificil să reprezinți un partid, dar nici măcar el să nu te susțină cu toată forța, cu sinceritate, cu toate structurile, cu toate motoarele… și cred că vă aduceți aminte la ce mă refer.  De această dată, simt că toți colegii noștri (poate cu mici excepții) sunt alături de candidați și își doresc ca noi să câștigăm, nu pentru noi personal, ci pentru a face lucruri bune și în administrație, așa cum s-a dovedit (și recunosc chiar și adversarii noștri), am demonstrat la guvernare, prin guvernul PSD-UNPR-ALDE.

Dan Bucura: Sunteți o echipă și, până la urmă, o ofertă pentru București. Mă refer la dumneavoastră și la candidații pentru cele 6 sectoare. Cu unii dintre aceștia, însă, aveți o relație mai veche și mai deosebită – mă refer aici în principal la domnul Negoiță de la Sectorul 3. Dânsul (pentru că am vorbit un pic mai devreme de domnul Dragnea), dânsul, nu cu foarte mult timp în urmă, a arătat (ca să fiu elegant), și oareșice diferențe de opinie față de președintele partidului. Această relație mai specială pe care o aveți cu domnul Negoiță credeți că ar putea să fie un impediment în relația cu președintele partidului? 

Gabriela Firea: Da. M-ați pus în dificultate. În primul rând, răspunsul-standard știți care este: ar trebui să îi întrebați pe ei. Dar încerc să dau un răspuns, și chiar încerc să fie cât se poate de sincer…

Dan Bucura: O să îi întrebăm și pe ei – sper ca măcar unul dintre dânșii să fie alături de noi…

Gabriela Firea: Vor veni. Din punctul meu de vedere, cred că vor veni în perioada următoare și nu au motive să nu participe la un interviu cu dumneavoastră. De fiecare dată, am considerat că sunt foarte bune relațiile mele în politică și ne ajută să avem și o relație personală bună, pentru a construi și una de colegialitate, dar avem, totuși, și propria personalitate și eu, cel puțin, pretind să mi se respecte faptul că, deși sunt nouă în politică, am un cuvânt de spus, am suficientă experiență și nu neapărat să fiu tratată de la egal la egal, dar nici nu pot fi considerată o marionetă sau nu pot fi considerată o persoană care să poată fi manipulată și dacă, la un moment dat, un prieten de-al meu are o altă opinie față de președintele partidului sau față de structura de conducere a acestuia, nu ar fi corect să fiu asimilată cu acel punct de vedere și am spus aceste lucruri cât se poate de răspicat. De altfel, eu am o conduită și în viața particulară, și în cea profesională: având și copii, și o familie numeroasă, trebuie timp mult la dispoziție, pentru a acoperi toate nevoile personale și de familie și de serviciu și de obligații profesionale, și atunci nu-mi pierd timpul cu astfel de lucruri. Nu îmi place (și nu am un limbaj dublu), nu îmi place (și nu am o atitudine scindată pe mai multe paliere). Cum spune românul: ce-i în gușă, și-n căpușă. Prefer să simplific toate lucrurile și prefer să sting din față orice potențial conflict, tocmai pentru a nu-mi mânca din energia mea și din timpul meu pe care – iată – pot să le dedic într-o seară familiei și nu pentru a continua un conflict care a început în timpul zilei. De aceea, tuturor celor care au avut dubii în ceea ce mă privește, le-am spus de la început că eu nu-mi reneg nici familia, nici prietenii, dar asta nu înseamnă că gândim toți la fel și, dacă unul dintre noi crede că un drum este mai corect decât celălalt, asta nu înseamnă că eu îl urmez orbește și am demonstrat că nu sunt doar vorbe, ci și fapte. Apropo de o relație tensionată care a existat la un anumit moment dat între domnii Dragnea și Negoiță: eu nu am vrut să intru în acest conflict (m-a recuzat, cum se spune), tocmai pentru că am o relație pe care o consider de familie cu Robert Negoiță – i-am botezat copilașul (pe Vlăduț) și nu pot să neg acest fapt și nici nu îmi e rușine cu el; dimpotrivă: sunt bucuroasă, sunt mândră că am creștinat un copil. Și, de asemenea, relația mea cu domnul Dragnea este una corectă, și cred că i-am demonstrat în toată această perioadă că pot fi un om loial, în senul bun al cuvântului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *