Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce înseamnă planul de redresare a economiei propus de Guvern. Dumitru Nancu: Înlocuim măsurile de subvenționare cu măsuri de stimularea a economiei

psnews.ro

Directorul general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Dumitru Nancu, prezent la „Puterea Știrilor”, a declarat că programului de relansare a economiei propus de premierul Orban este ”un plan de investiții fără precedent”: ”Înlocuim practic măsurile de subvenționare cu măsuri de stimularea a economiei”.

”Este exact ce are nevoie acum economia românească, adică un plan de reconstrucții bazat pe investiții, care să ducă la crearea de noi locuri de muncă și practic înlocuim în acest moment acele măsuri de 3-4 ani de zile în care se creștea salariul cu măsuri de investiție”, a afirmat directorul FNGCIMM.

Acesta a precizat că programul de relansare cuprinde mai multe componenente, unele dintre ele fiind grantul și scheme de garanții și programe pentru IMM-uri.

”Niciun Guvern nu a folosit până acum garanția nume și con stat. A fost un singur program și acela al unui guvern liberal, este vorba de programul prima casă, care folosea garanția nume și con stat. Acesta este o garanție suverană, expresă și irevocabilă, finanțatorul dă credibilitate creditorului și, bineînțeles, debitorului. Practic statul garantează pentru tine că acel business sau acel activ nu intră în default”,  a spus Dumitru Nancu.

În privința programului IMM Invest, Nancu a punctat că după doar două luni, 10.208 întreprinderi mici și mijlocii au beneficiat de o injecție de capital de 9 miliarde de lei: ”Ieri au fost depășite două praguri psihologice, peste 10.000 de firme și peste 9 miliarde, vorbim de bani în economie”.

În plus, programul IMM Invest va fi prelungit.

„Guvernul Orban a luat derogare de la Comisia Europeană ca acestă facilitate de dobânzi 0 să fie de 8 luni de la momentul în care ai semnat contractul de creditare și de garantare, adică până acum era până la 31 decembrie 2020, până la sfârșitul anului.

Programul va merge până în 2026. Este un program care arată efectul dar nu poate răspunde singur la nevoile întreprinderilor mici și mijlocii”, a adăugat Dumitru Nancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *