Skip to content
Societate

Ce înțelege statul prin „terase izolate termic”. De luni vor fi închise și ele, dar unii patroni au găsit deja soluții

Inquam Photos / Octav Ganea

De luni și terasele izolate termic vor fi închise, anunță oficialii. Autoritățile au clarificat și ce înțelege statul prin cuvântul „terasă”. Definiția figurează în ordinul care impune carantina parțială în România. Dar unii dintre patroni au găsit deja soluția ca să nu intre sub incidența restricțiilor, relatează digi24.ro.

„Unele terase, chiar dacă sunt în afara spațiului închis al unui restaurant, au devenit și ele închise. S-a pus sticlă, diferite tipuri de pereți pentru a păstra căldura. Dar ele devin spații închise. Se aplică regula spațiilor închise din restaurante, care rămane valabilă”, anunța în urmă cu câteva zile secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Vestea că terasele acoperite, izolate termic, vor fi închise și ele de luni a stârnit furie în rândul reprezentanților din domeniu. Spun că sunt multe alte locuri în care pericolul de infectare este infinit mai mare.

„La fiecare avem dezinfectant, hârtie pentru mese, pentru fiecare în parte, dezinfectant acolo pentru mâini, pentru clienți, un alt dezinfectant, aici. Acum avem două mese în tot restaurantul, distanțarea este respectată. Nu știu dacă la fel este respectată și dimineata în metrou sau în autobuz”, explică angajatul unui restaurant.

Patronii au și găsit soluția ca să rămână cu localurile deschise.

Dacă ne uităm la definiția de caz, un spațiu închis este cel care are un acoperiș și două laturi, indiferent dacă sunt permanente sau temporare! Iar noi avem aici una din laturi, care este trasă, la fel și aici avem, avem acoperișul și cealaltă latură, acolo. Automat va trebui să renunțăm la această latură și iminent și la cealaltă pentru a nu fi considerat spațiu închis”, explică patronul unei astfel de terase.

La pierderile cauzate de lipsa clienților și a vânzărilor se vor adăuga și cele cu investițiile recente.

Din păcate nu este o veste bună pentru nimeni, chiar aseară am iesit la o terasă și cred că o sa fie o perioadă foarte grea din punctul ăsta de vedere. O să stăm iar mai mult în casă, dar e și o parte bună, putem sa ne ocupăm mai mult de noi și să ne gândim cât de important este să fim sănătoși acasă”, spune o clientă.

Polițiștii pregătesc amenzi cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei pentru cei care nu se conformează restricțiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *