Skip to content
Politică

CE investighează ajutoarele de stat din România de care a beneficiat Wizz Air

Comisia Europeană (CE) a demarat două investigații în România, pentru a stabili dacă ajutoarele de stat, de care a beneficiat compania low-cost Wizz Air, au fost conforme cu normele Uniunii Europene.

Investigațiile inițiate de CE vizează, în primul rând, taxele de marketing plătite companiei Wizz Air de către Aeroportul Internațional Cluj-Napoca și tarifele aeroportuare reduse oferite de Aeroportul Transilvania Târgu Mureș transportatorilor aerieni care operează zboruri pe aeroportul respectiv, transmite hotnews.ro.

De asemenea, Comisia va avea în vedere și subvențiile primite de aeroporturi din partea autorităților locale.

„Comisia trebuie să se asigure că tarifele aeroportuare și alte condiții oferite de aeroporturile publice regionale pentru a atrage transportatori aerieni nu denaturează condițiile de concurență echitabile de pe piață. Investigațiile noastre vor arăta dacă măsurile luate de România în favoarea celor două aeroporturi și a unor transportatori aerieni sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat”, a declarat comisarul european responsabil cu politica în domeniul concurenței, Margrethe Vestager.

CE a precizat că „va examina în detaliu dacă diversele subvenții primite din partea autorităților locale în perioada 2010-2014 au acordat Aeroportului Cluj-Napoca însuși un avantaj economic nejustificat față de alte aeroporturi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *