Skip to content
Politică

Ce l-a determinat pe Nicușor Dan să se reînscrie în USR? Fostul lider al partidului dă cărțile pe față

Nicuşor Dan a semnat, joi seară, protocolul de constituire al alianţei electorale ”Alianţa 2020 USR-PLUS”, după ce s-a reînscris în Uniunea Salvaţi România. Acesta a dezvăluit, vineri pentru PSNews.ro, ce l-a determinat să procedeze astfel.

”Este o chestiune care ține de fundamentul democrației, este o alianță care conform sondajelor este în opțiunea de vot a multor români și din  niște neîndemânări birocratic, ea riscă să nu poată să candideze și atunci dacă semnătura mea ajută, am făcut gestul ăsta. Formal, ca să pot să o fac a trebuit să mă reînscriu limitat în USR„  a afirmat Nicușor Dan.

Totodată, chestionat dacă respingerea BEC de înscriere a alianței USR-PLUS pe lista alegerilor europarlamentare , este o manevră a PSD, Nicușor Dan nu a dorit să comenteze acest subiect.

A fost o decizie care a fost luată în majoritate de judecători de la Înalta Curte și eu cred că ei au judecat obiectiv. Din ce am înțeles din relatările de presă, în BEC sunt 5 judecători de la Înalta Curte care au votat toți într-un sens și sunt 6 sau 7 reprezentanți ai partidelor politice care au votat jumătate-jumătate. Deci înțeleg că judecătorii au votat tot în același sens, deci e ca o hotărâre judecătoarească, mai bine nu o comentăm„  a conchis Nicușor Dan.

Reamintim că Biroul Electoral Central a publicat, joi, seară decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente preşedinţi ai formaţiunilor sunt Nicuşor Dan şi Daneş Raluca, nu Dan Barna şi Dacian Cioloş.Preşedintele USR Dan Barna a anunţat că motivarea BEC este „absurdă” şi că Alianţa va participa la alegeri, spunând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *