Skip to content
Politică

Ce l-a determinat pe Nicușor Dan să se reînscrie în USR? Fostul lider al partidului dă cărțile pe față

Nicuşor Dan a semnat, joi seară, protocolul de constituire al alianţei electorale ”Alianţa 2020 USR-PLUS”, după ce s-a reînscris în Uniunea Salvaţi România. Acesta a dezvăluit, vineri pentru PSNews.ro, ce l-a determinat să procedeze astfel.

”Este o chestiune care ține de fundamentul democrației, este o alianță care conform sondajelor este în opțiunea de vot a multor români și din  niște neîndemânări birocratic, ea riscă să nu poată să candideze și atunci dacă semnătura mea ajută, am făcut gestul ăsta. Formal, ca să pot să o fac a trebuit să mă reînscriu limitat în USR„  a afirmat Nicușor Dan.

Totodată, chestionat dacă respingerea BEC de înscriere a alianței USR-PLUS pe lista alegerilor europarlamentare , este o manevră a PSD, Nicușor Dan nu a dorit să comenteze acest subiect.

A fost o decizie care a fost luată în majoritate de judecători de la Înalta Curte și eu cred că ei au judecat obiectiv. Din ce am înțeles din relatările de presă, în BEC sunt 5 judecători de la Înalta Curte care au votat toți într-un sens și sunt 6 sau 7 reprezentanți ai partidelor politice care au votat jumătate-jumătate. Deci înțeleg că judecătorii au votat tot în același sens, deci e ca o hotărâre judecătoarească, mai bine nu o comentăm„  a conchis Nicușor Dan.

Reamintim că Biroul Electoral Central a publicat, joi, seară decizia prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale „Alianţa 2020 USR-PLUS”, motivând că în documente preşedinţi ai formaţiunilor sunt Nicuşor Dan şi Daneş Raluca, nu Dan Barna şi Dacian Cioloş.Preşedintele USR Dan Barna a anunţat că motivarea BEC este „absurdă” şi că Alianţa va participa la alegeri, spunând că vineri va contesta decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *