Skip to content
Politică Societate

Ce-l așteaptă pe liderul PSD la închisoare. Cazat la comun, Dragnea va putea munci, sub pază, la brutărie, salubrizare sau la anvelopat blocuri

gandul.info

Liviu Dragnea se îndreaptă luni la amiază spre Penitenciarul Rahova, unde va sta timp de 21 de zile în carantină. Tot acolo și tot în regim de carantină este și colegul său de partid, Radu Mazăre.

După ce vor trece cele 21 de zile, Dragnea va fi transferat, cel mai probabil, la Penitenciarul Jilava, unde va executa pedeapsa de 3 ani și 6 luni de închisoare în regim semideschis.

Regimul semideschis de executare a pedepsei presupune că acesta ar putea lucra, sub supraveghere, în afara închisorii, în domenii cum sunt construcțiile, agricultura, panificație și salubrizare. De exemplu, în ultima perioadă, lipsa forței de muncă a determinat firmele care anvelopează blocuri să apeleze și la lucrători din penitenciare, scrie profit.ro.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis sunt cazate în comun, se pot deplasa neînsoțite în zone prestabilite din interiorul penitenciarului, prestează muncă și desfășoară activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională, sub supraveghere, în grupuri, în spații din interiorul penitenciarului care rămân deschise în timpul zilei, în condițiile stabilite prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Persoanele condamnate care execută pedeapsa în regim semideschis pot presta muncă și desfășura activități educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică și asistență socială, moral-religioase, instruire școlară și formare profesională și în afara penitenciarului, sub supraveghere inclusiv electronică.

Peste 2.200 de deținuți au lucrat pentru companii sau persoane fizice numai în primele trei luni ale anului, date prezentate recent de ecoonomica.net.

Anul trecut, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a obținut din munca deținuților venituri de peste 12,7 milioane de euro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *