Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis, a fost prezent astăzi la Iași, la întâlnirea parlamentarilor PNL și PDL dinaintea începerii sesiunii parlamentare. Iohannis și-a repetat discursul folosit la toate evenimentele la care participă, transmițându-le celor prezenți la eveniment că „anul 2014 este anul marilor schimbări în politica românească”.
La evenimentul de la Iași au fost prezenți aproape 800 de delegați ai PNL și PDL, motiv pentru Iohannis să considere că „s-a ajuns la coagularea dreptei”.
„Am o veste foarte bună pentru dumneavoastră: anul 2014 a dus la realizarea unui deziderat care a fost important pentru mulţi în ultimii 25 de ani, despre care s-a vorbit mult, chiar s-a încercat, dar noi am reuşit, realizarea marelui partid de dreapta. Am înfiinţat marele partid de dreapta pentru a conduce România. Nu am înfiinţat marele partid de dreapta doar pentru a câştiga alegerile din toamna lui 2014. Ar fi puţin lucru să înfiinţezi un partid ca să câştigi o dată alegerile. Ar fi puţin lucru să câştigi de două ori alegerile: o dată prezidenţialele şi o dată parlamentarele din 2016. Nu, noi am înfiinţat marele partid de dreapta pentru a deschide viitorul României. Noi dorim să guvernăm cel puţin 10 ani de acum încolo, pentru a face România mai bună”, a declarat Klaus Iohannis.
Președntele PNL s-a folosit din nou de exemplul Sibiu, spunând că modelul de dezvoltare a orașului al cărui primar este, poate fi exportat și către alte localități din România.
„Am dovedit că în Sibiu se poate face administraţie eficientă, că se poate face administraţie pentru oameni, că bunăstarea se poate creşte, că se pot crea locuri de muncă. Vă spun, se poate în fiecare comună, şi primarii noştri o ştiu, în fiecare oraş. O ştiu. Voi dovedi că se poate în toată România”, a afirmat Klaus Iohannis.
În legătură cu candidatura la la Președinția României, Iohannis a susținut că „După 10 ani de guvernare de dreapta, România trebuie să devină prosperă şi puternică. Acesta e dezideratul pe care trebuie să îl împlinim împreună. Înseamnă occidentalizarea României. Infrastructura e un lucru foarte simplu. Moldova trebuie legată de restul României şi de Europa, prin infrastructură. Nu este un lucru prea mare. Este prea puţin ceea ce cereţi (construirea unei autostrăzi care să lege estul de vestul ţării – n.r). În 2018 vom sărbători împreună 100 de ani de la cel mai frumos proiect pe care l-a avut România, Marea Unire. Este inadmisibil să avem capitala Moldovei, capitala Primei Uniri, în situaţia să nu fie legată de restul ţării. Este o obligaţie pe care o avem. Nu este un lucru pe care putem să îl facem, este un lucru pe care trebuie să îl facem”
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News