Skip to content
Politică

Ce le pregătește PNL membrilor care se află în diferite faze ale procedurii de urmărire penală

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a transmis luni că la următoarea ședință a Biroului Politic vor propune modificări ale statutului prin care să se clarifice modul în care se soluționează în partid cazurile colegilor săi care se află în diferite faze ale procedurii de urmărire penală.

„Luni, 16 martie, a fost convocat Biroul Politic al PNL și s-a hotărât ca pe ordinea de zi a Biroului Politic să fie cuprinse următoarele puncte: la primul punct vom adopta propunerea noastră privind votul prin corespondență, subiect la care până astăzi PSD este corigent. (…) La punctul doi propunem modificări ale statutului prin care să se clarifice modul în care se soluționează în partid cazurile colegilor noștri care se află în diferite faze ale procedurii de urmărire penală”, a precizat Orban la finalul ședinței comisiei de unificare a liberalilor, potrivit agerpres.

Orban a explicat că propunerea referitoare la statut vizează în principal ca membrii PNL trimiși în judecată să fie suspendați de drept din funcțiile politice de conducere pe care le dețin.

„Membrii PNL care sunt condamnați în primă instanță vor fi suspendați de drept și din calitatea de membru de partid, urmând ca în cazul în care sunt condamnați definitiv să-și piardă de drept calitatea de membru de partid. De asemenea, în cazul în care se dictează arest preventiv împotriva unui membru al PNL în mod evident acesta va fi suspendat și din funcția politică pe care o deține și din calitatea de membru până la încetarea măsurii de arest preventiv. (…) Toate aceste sancțiuni se aplică pentru fapte săvârșite cu intenție, și nu de infracțiuni săvârșite din culpă”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai anunțat că la ședința Biroului Politic al PNL propunerea liberalilor pentru funcția de premier, Cătălin Predoiu, va face o prezentare a programului de guvernare.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *