Skip to content
Societate

Ce liceu prestigios din Galaţi este în top 10 din România după media de admitere. S-a intrat cu minimum 9,71

click.ro

În Top 10 naţional după ultima medie de admitere figurează, la repartizarea computerizată din 2019 a locurilor din licee, unităţi de învăţământ cu îndelungată tradiţie în performanţă educaţională din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Galaţi şi Brăila, scrie adevarul.ro.

Vineri, 12 iulie, a fost finalizată prima etapă a repartizării computerizate a locurilor din licee. Ca o primă constatare, cele mai căutate specializări sunt cele de la profilul „real”, care înseamnă 46 din primele 50 de specializări din România după ultima medie de admitere.

Secţii de la Colegiile ”Sf. Sava”, ”Gheorghe Lazăr” şi ”Spiru Haret” din Capitală, ”Fraţii Buzeşti” din Craiova, ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa, ”Vasile Alecsandri” din Galaţi şi ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila se regăsesc în Top 10 după ultima medie de admitere.

Pe primul loc se situează secţia de Ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşti” din Craiova,cu ultima medie de admitere 9,91.

Locul al doilea revine Secţiei de Matematică – Informatică bilingv, de la Colegiul Naţional „Sfântul Sava”, cu 9, 89, urmată de secţia de Ştiinţe ale naturii de la acelaşi liceu, cu 9,85.

Urmează, secţiile bilingve de Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa  şi de la Colegiul ”Fraţii Buzeşti” din Craiova, ambele cu 9, 84.

Acestea sunt urmate de două secţii ale Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti: Matematică – Informatică – 9,80 şi Stiinţe ale naturii – 9,73.

La egalitate, cu 9,71, sunt Colegiul  ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa  – Matematică-Informatică şi  Colegiul ”Vasile Alecsandri” din Galaţi – Ştiinţe ale naturii – bilingv (secţie ajunsă, deci pe locul 6 pe ţară, după ce anul trecut era pe locul 10).

Pe următoarea poziţie se află patru licee, cu 9,69 ultima medie: Colegiul Naţional „Sfântul Sava” – Matematică – Informatică, Colegiul Naţional ”Spiru Haret” – Matematică – Informatică bilingv, ambele din Bucureşti, precum şi Secţiile de Matematică – Informatică de la Colegiul Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa  şi de la Colegiul ”Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Următorul loc revine Colegiului Naţional ”Mircea cel Bătrân” din Constanţa – Ştiinţe ale naturii şi de la Colegiul ”Fraţii Buzeşti” din Craiova – Matematică – Informatică, cu ultima medie de admitere 9,68.

Ultima medie din Top 10 este 9,67, de la Colegiul ”Gheorghe Munteanu Murgoci”, din Brăila – Secţia de Matematică – Informatică bilingv.

Potrivit calendarului repartizării computerizate la liceu, în 12 iulie sunt afişate rezultate candidaţilor repartizaţi în învăţământul liceal de stat. Unităţile de învăţământ gimnazial vor afişa listele cu absolvenţii repartizaţi din şcolile respective şi lista cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat din judeţe/municipiul Bucureşti.

Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

În perioada 15 – 18 iulie, absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea depune dosarele de înscriere în unităţile de învăţământ liceal în care au fost repartizaţi. În perioada 19-23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar şi situaţiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaţilor care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizaţi computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în zilele de 31 iulie şi 1 august.

Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională 2019 au fost anunţate în 1 iulie şi arată că  73,2% dintre elevii care au susţinut probele au obţinut medii de 5 sau mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *