Ce măsuri ia PNL în privința primarilor care vor să plece din partid

Partidul Național Liberal anunță noi măsuri pentru a stopa migrația primarilor la alte partide politice. Secretarul General, Marian Petrache, a anunțat că PNL va iniția o acțiune în instanță referitor la OUG 55/2014 prin care va cere încetarea mandatului primarilor care trec la alt partid şi recuperarea sumelor acordate acestora de către Guvern din momentul în care au trecut la alt partid.

”Mâine dimineaţă (n.r. – joi), la 10,00, vom depune o acţiune la Curte de Apel Bucureşti care are ca scop Ordonanţa 55”, a spus Petrache.

În aceeași sesizare, PNL solicită ca prefecţii să emită ordine prin care să constate încetarea mandatului primarilor care au optat pentru înscrierea într-un alt partid politic pe baza OUG a lui Liviu Dragnea.

‘Este modul în care noi ne putem manifesta la încercările repetate de fraudare ale Guvernului Ponta pe viitoarele alegeri prezidenţiale din 2 şi 16 noiembrie. Nu este o acţiune împotriva primarilor, este o acţiune împotriva atacului la democraţie şi aşteptăm pronunţarea Curţii Constituţionale, după ce Curtea de Apel se pronunţă, pe cererea noastră’, a conchis Petrache. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: