Ce materiale de construcții s-au scumpit anul acesta și ce s-a ieftinit

Sursa foto: pixabay

Evoluția prețurilor la materialele de construcție a fost diferită în funcție de segmente. Demararea proiectelor de infrastructură, dar și a celor de reabilitare termică, făcute cu bani europeni, au dus la o cerere crescută pentru materialele folosite la aceste lucrări.

Materialele de construcție s-au scumpit și anul acesta, însă scumpirile din primele șase luni au fost în ton cu inflația. Deși nu au mai fost factori externi care să ducă la creșteri abrupte de prețuri, cum a fost cazul invaziei Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, la anumite categorii de produse se înregistrează creșteri de preț pe fondul unei cereri în creștere.

Creșteri notabile s-au observat pe segmentul materialelor pentru termoizolare, dar și pentru asfalt și fier, potrivit datelor e-Devize, furnizate la solicitarea Economica.net. Demararea proiectelor cu fonduri din PNRR au fost cele care au dus la creștere cererii pentru aceste categorii de materiale de construcție.

BCA-ul s-a scumpit destul de mult: plus 16% față de prima jumătate a anului trecut. Un metru cub de zidărie BCA cu grosime de 17,5 cm costa la jumătatea acestui an 725 de lei, cel mai mare preț din ultimii doi ani, potrivit datelor furnizate de e-Devize.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: