Skip to content
Politică

Ce mesaj i-a transmis Iohannis Corinei Șuteu, la învestire: „Ministerul nu are nevoie de impunere cu cizma”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, la ceremonia de învestire a Corinei Șuteu ca ministru al Culturii, că este nevoie, în cadrul ministerului, „de reforma, nu de reformita, si nu de impunere cu cizma”.

Președintele statului a făcut referire și la situația de la Operă, care a dus, potrivit acestuia, la o”inflamare in spatiul public” cu privire la ceea ce se întâmplă în domeniul culturii românești.

„Într-o perioada foarte dificila, intr-o perioada cand exista, si pe buna dreptate, o inflamare in spatiul public in legatura cu ce se intampla in domeniul cu care se ocupă Ministerul Culturii. Există așteptări mari, institutiile care se ocupa de cultură au nevoie de cineva foarte puternic, cu simtul a ceea ce trebuie facut pentru acest Minister. Doamna ministru, vă doresc să reuşiţi cu multă energie, dar şi cu mult tact, cu multă aplecare şi cu multă indulgenţă unde este nevoie să rezolvaţi multiplele probleme care vă aşteaptă. Evident, situatia de la Opera trebuie rezolvata, dar e doar una din situatii unde este nevoie de cineva care cunoste profund cultura romaneasca si institutiile de cultura romanesti. Cred ca domneul cu care se ocupa Ministerul Culturii care e, evident, doar o parte din cultura romaneasca, are nevoie de reforma, nu de reformita, si nu de impunere cu cizma. Vă doresc să reuşiţi să schimbaţi lucrurile în sensurile aşteptate de artişti, public, dar şi de specialiştii din domeniu”a afirmat președintele Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *