Skip to content
Politică

Ce mesaje i-au transmis Martin Schulz și Iurie Leancă lui Victor Ponta

Victor Ponta şi-a lansat în mod oficial, sâmbătă, pe Arena Naţională, candidatura pentru alegerile prezidenţiale, în fața a 70.000 susținători. Mai mulți lideri politici din Europa, șefi de instituții europene, lideri locali și personalități ale vieții publice i-au transmis premierului mesaje de susținere pentru cursa prezidențială.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, i-a transmis sâmbătă liderului social-democraţilor, Victor Ponta, un mesaj de solidaritate, amintind că este un bun prieten şi colaborator al acestuia şi al Partidului Social Democrat.

„Dragi prieteni, îl cunosc pe Victor Ponta de multă vreme. (…) Avem o misiune comună la nivel european, suntem şi prieteni apropiaţi. Îi urez lui Victor Ponta tot ce este mai bun pentru viitorul său”, a spus Schulz, într-un mesaj video adresat cu prilejul lansării candidaturii lui Victor Ponta la Preşedinţia României.

Premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă a declarat că atât el, cât şi cetăţenii moldoveni „îşi leagă speranţele de viitorul preşedinte al României, Victor Ponta”, precizând că acesta este un partener politic de încredere, de care îl leagă o prietenie frumoasă.

El a spus că a dorit să fie aproape de Victor Ponta în cadrul acestui eveniment important al lansării candidaturii şi a adăugat că îl leagă o prietenie frumoasă de acesta, dar şi „viziuni comune, de a face lucruri bune”.

„Este un partener politic de încredere, şi-a respectat toate angajamentele, a demonstrat că poţi face lucruri mari, în timp scurt”, a afirmat Iurie Leancă, dând exemplul gazoductului de la Ungheni.

„Noi ne legăm speranţele de viitorul preşedinte al Româine, Victor Ponta”, a mai declarat premierul Republicii Moldova, adăugând că acesta este „un om care se lansează în proiecte când ştie că le poate duce la îndeplinire”.

El a afirmat că „trăim vremuri istorice, dificile, cu ameninţări şi riscuri fără precedent” şi trebuie să învăţăm din istoria comună, să conştientizăm că împreună suntem prieteni.

El a spus în final: „Salut şi susţin candidatural lui Victor Ponta” şi şi-a exprimat convingerea că acesta va face prima vizită, după câştigarea alegerilor, la Chişinău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *