Skip to content
Politică

Ce naște din Băsescu dictatură mănâncă. Camelia Bogdan vrea să ÎNCHIDĂ Luju.ro

luju.ro

Fosta judecătoare Camelia Bogdan (exclusă din magistratură printr-un vot UNANIM al CSM după ce petrecuse un sejur la munte pe banii Ministerului Agriculturii, parte vătămată în procesul ICA / Telepatia) are o viziune totalitară asupra lumii.

Astfel, așa cum fostul președinte al României Traian Băsescu – cel care a „subordonat-o prin numire” pe Camelia Bogdan (formula îi aparține politicianului, deși acesta o exprimase într-un context ușor diferit) – a inclus presa în categoria vulnerabilităților la adresa siguranței naționale, iată că acum Camelia Bogdan merge pe aceeași cale dictatorială și îi cere președintei Consiliului Superior al Magistraturii, Mariana Ghena, nici mai mult, nici mai puțin decât ÎNCHIDEREA site-ului Lumeajustiției.ro, nemulțumită de criticile primite de la această publicație.

La circa o ora de la publicarea de catre Lumeajustitiei.ro a articolului privind dezvaluirile facute la Antena 3 de fostul sef al SPP generalul Dumitru Iliescu cu privire la modul in care Cameliei Bogdan i s-ar fi pus in brate dosarul lui Dan Voiculescu, spundu-i-se cati ani de inchisoare sa dea, reprezentatii Lumeajustitiei.ro, precum si alte institutii au primit un e-mail cu titlul „Aparare reputatie sistem judiciar, Demarare procedura inchidere portal LUJU”.

Bogdan a sesizat marti, 24 octombrie 2017, orele 15.44, Consiliul Superior al Magistraturii, Inspectia Judiciara, Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul PICCJ si Consiliul National al Audiovizualului solicitand, pe rand, sa dispuna apararea reputatiei sistemului judiciar fata de afirmatiile generalului Iliescu, sa verifice respectarea „standardelor deontologice jurnalistice in cadrul emisiunii Sinteza Zilei”, unde au fost date declaratiile de catre fostul sef SPP, si sa i se comunice de catre CSM de ce „nu ia masuri in vederea solicitarii inchiderii domeniului luju.ro a carui activitate”, afirma Camelia Bogdan, „este deturnata in scopul savarsirii de infractiuni/decredibilizarii justitiei”.

„Dincolo de faptul ca Lumeajustitiei.ro nu a facut decat sa publice declaratiile facute de generalul Iliescu la Antena 3, remarcam rapiditatea cu care fosta judecatoarea si-a manifestat dorinta de a se inchide publicatia noastra, pe care o acuza acum ca desfasoara o activitate denaturata in scopul savarsirii de infractiunii si decredibilizarii Justitiei. Aceasta dupa ce, pana la aceasta data, redactia noastra a primit mai multe mesaje de lipeala si linguseala trimise de Camelia Bogdan, mesaje pe care, daca le publicam, ar rade toata tara. Din decenta insa, nu le vom face publice.

Relevant in actiunea Cameliei Bogdan este faptul ca, pentru a-si sustine acuzatia ca Lumeajustitiei.ro are o activitate denaturata in scopul savarsirii de infractiunii si decredibilizarii Justitiei, fosta judecatoare invoca afirmatia «I like fake news» facuta de senior-editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc la Bruxelles, cand a fost prezent la evenimentul din Parlamentul European la care sefa DNA Laura Kovesi trebuia, dar nu i-a iesit, sa isi culeaga laurii luptei duse impotriva coruptiei. Devine clara treaba ca Bogdan, la fel ca si propagandistii Laurei Kovesi, cu care judecatoarea se afisa la evenimentele organizate de Ambasada Statelor Unite ale Americii, au inteles cu totul altceva din afirmatia «I like fake news», iar asta nu e problema noastra”, comentează jurnaliștii de la site-ul citat.

Găsiți AICI textul integral al e-mailului semnat de către Camelia Bogdan, precum și prevederile constituționale privind libertatea de exprimare și libertatea presei.

2 comentarii la “Ce naște din Băsescu dictatură mănâncă. Camelia Bogdan vrea să ÎNCHIDĂ Luju.ro

  1. Domnule Busuioc, vedeti ca sunteti in eroare: Camelia Bogdan nu a fost exclusa pentru ca a luat bani de la un srl implicat in procesul ICA; ministerul Agriculturii era implicat procesul ICA. Si nu a fost exclusa pentru asta (gasiti pe luju.ro raportul inspectiei judiciare) ci pentru art. 99, lit. b din Legea 303/2004, privind „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilităţi şi interdicţii privind judecătorii şi procurorii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *