Skip to content
Politică

Ce ne aşteaptă dacă refuzăm prevenţia în sănătate. Deputat PNL: Trăim într-o ţară comunistă!

Ce ne aşteaptă dacă refuzăm prevenţia. Un deputat al Partidului Naţional Liberal (PNL), iniţiator al Legii prevenţiei în sănătate, susţine că „trăim într-o ţară comunistă”.

Într-un interviu publicat, marţi, de ziare.com, deputatul liberal Horia Cristian afirmă că scopul Agentiei Nationale de Preventie in Sanatate nu va fi sa faca analize, ci descoperirea de boli cronice in stadii incipiente.

De asemenea, medicul PNL-ist a explicat ca in Romania nu se face preventie, desi statul ar fi obligat legal sa o faca, pentru ca nu exista o comanda unica, o persoana care sa raspunda politic cu capul pentru un plan de preventie.

„Noi cheltuim 250 de euro/locuitor, iar Germania 3.300. Traim intr-o tara comunista, in care contribuie milioane de oameni cu 5,5% din venituri si vrem sa avem sanatate ca in Germania unde contribuie toti cu 15% din venituri. (…) Statul trebuie sa faca programe de preventie, sa le faca publicitate, sa dea bonsuri si peste 5-10 ani, cand va hotari Guvernul, prin contractul cadru cu CNAS pot aparea si penalitatile. Legea nu le introduce, ci da doar posibilitatea Casei sa le introduca in contractul cadru la un moment dat”, spune Cristian.
Citiţi interviul integral AICI.

1 comentariu la “Ce ne aşteaptă dacă refuzăm prevenţia în sănătate. Deputat PNL: Trăim într-o ţară comunistă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *