Skip to content
Politică

Ce nereguli grave se ascund sub cenuşa de la târgul craiovean ars din temelii

Ce nereguli grave se ascund sub cenuşa de la Târgul Municipal din Craiova, care a ars din temelii în urmă cu câteva zile.

În timp ce pompierii doljeni caută încă o explicație pentru incendiul care a făcut scrum halele de lemn unde se vindeau haine second-hand, ies la iveală tot mai multe nelegalități legate de activitatea Târgului Municipal din Craiova. Până acum, se știa că târgul nu avea autorizație de securitate la incendiu. Portalul de ştiri gds.ro a descoperit că lucrările de amenajare a târgului nu au fost recepționate nici până în prezent și că acesta a funcționat ilegal de mai bine de doi ani. Și mai grav este, însă, faptul că autoritățile locale știau de acest lucru, dar au preferat să închidă ochii, motivând că nu au dorit să-i excludă social pe cei aproximativ 600 de comercianți, care, în lipsa unei activități, se puteau deda la infracțiuni. De asemenea, proporțiile dezastrului puteau fi limitate, dacă presiunea apei de la cei doi hidranți era normală. Conducerea SC Piețe și Târguri SRL susține că proprietarul terenului, Texind, a montat un branșament cu un diametru de trei ori mai mic decât cel prevăzut de normativele de siguranță la incendiu. În câteva zile, târgul va fi desființat și mutat.

Târgul Municipal Craiova nu ar fi trebuit să fie dat în funcțiune fără procesul-verbal de recepție la finalizarea lucrărilor, proces care nu s-a semnat nici până în prezent. Și, totuși, a funcționat. O recunoaște directorul SC Piețe și Târguri SRL, din subordinea Primăriei Craiova, Claudiu Neagoe.

Neagoe a precizat că autorizația de securitate la incendiu nici nu putea fi obținută prea curând din cauza problemelor de la cei doi hidranți care ar fi trebuit să asigure un debit normal al apei. În timpul incendiului, presiunea apei a fost foarte mică, astfel încât pompierii s-au văzut nevoiți să se racordeze la hidranții altor imobile din jur.

Citiţi articolul integral aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *