Ce nouă funcție a fost adăugată sistemului e-factura? Ar trebui să facă automat conversia

e-factura
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

O nouă funcţie a fost adăugată la sistemul e-factura, dar mai sunt probleme. Ultima noutate, în ce privește e-Factura, este că, în sfârșit, se poate face automat conversia din formatul .xml, în formatul .pdf.

O nouă funcţie a fost adăugată la sistemul e-factura, dar mai sunt probleme. Ultima noutate, în ce privește e-Factura, este că, în sfârșit, se poate face automat conversia din formatul .xml, în formatul .pdf, printr-o simplă apăsare de buton.

Ministrul a insistat mult, pentru asta. Până acum, conversia se făcea manual, iar Finanțele au raportat și un milion de facturi pe zi.

O nouă funcţie a fost adăugată la sistemul e-factura, dar mai trebuie lucrat

Sursele din Ministerul Finanțelor spun că îmbunătățirile pentru această schimbare majoră de sistem, de raportare a facturilor, care a luat pe toată lumea prin surprindere, se realizează constant, conform Digi24.

Trecerea la sistemul unic de raportare a facturilor în mediu electronic la ANAF a întâmpinat o serie de probleme în aplicare, de la 1 ianuarie, când e-Factura a devenit obligatorie în relațiile comerciale dintre firme.

În Informatică, aceste greşeli sau erori se numesc „bug”-uri. Totuşi, rezolvarea acestui „bug” esenţial nu a finalizat problemele. Ca să înţelegem de ce, trebuie să vedem ce face orice firmă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: