Skip to content
Politică

Ce NU ne spune mișcarea #REZIST: Soros, condamnat DEFINITIV. Asemănarea cu Vîntu

Handelsblatt.com

Vedeți mai jos ce NU ne spune mișcarea #REZIST: omul de afaceri american George Soros – finanțator al unor ONG-uri implicate în această mișcare – a fost condamnat DEFINITIV. Biografia lui se aseamănă – păstrând proporțiile – cu cea a lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Vântu a fost condamnat, în anii ’80, la 5 ani de închisoare pentru delapidarea unor cofetarii, in calitate de functionar la intreprinderea care le gestiona, dupa care a ajuns cel mai mare “inginer financiar” al Romaniei, stapanind sectoare importante. George Soros a fost condamnat pentru infractiuni financiare comise tot in anii ’80 in Franta, isprava dupa care afaceristul a ajuns sa finanteze retele de ONG-uri, cu predilectie in statele sud-est europene, imediat dupa caderea comunismului in aceasta zona, scrie Luju.ro.

" "
" "

In mai multe state europene, inclusiv in Rusia si Ungaria, ONG-urile lui Soros au fost etichetate in afara legii si demascate sau obligate sa-si declare sursele de finantare. În România (unde cea mai cunoscută persoana care a activat în ONG-urile sorosiste este Monica Macovei), aceste organizații non-guvernamentale se opun oricăror modificări ale legislației care să instaureze răspunderea magistraților și să pună capăt abuzurilor din instanțe și parchete.

În anul 1988, George Soros (n. 1930) a infiintat un grup de investitii – Quantum Funds –, care a operat prin interventii pe pietele bursiere in state din continentele nord-american, european si asiatic. In acelasi an, Soros a cumparat un pachet de actiuni la banca franceza Societe Generale pentru suma de 50 de milioane de dolari. La cateva zile, printr-o speculatie financiara, fondul de investitii al lui Soros a vandut o parte din ele, scotand un profit considerabil de 2,3 milioane de dolari.

Statul francez l-a trimis in judecata la 20 decembrie 2000, in fata Tribunalului Corectional din Paris, pe George Soros, pentru folosirea de informatii privilegiate pentru specularea pietei bursierePe 20 decembrie 2002, Tribunalul Corectional din Paris l-a declarat infractor, condamnându-l la o amenda penala de 2,2 milioane euro.

Ca urmare a acestui caz, Comisia Europeana a adoptat la 22 decembrie 2003 Directiva nr. 2003/124/CE pentru implementarea in legislatia penala a tuturor statelor membre de sanctiuni severe pentru specularea pietei de capital prin folosirea de informatii privilegiate, realizand periculozitatea unor asemenea operatiuni pentru sanatatea sistemelor financiar-bancare..

În 24 martie 2005, Curtea de Apel Paris a respins apelul lui George Soros, confirmand sentinta de la fond. Sentinta a ramas definitiva si a fost trecuta in cazierul lui Soros. Afaceristul a declarat recurs, iar Curtea de Casatie a retrimis cauza la rejudecare la instanta de apel pe aspectul cuantumul amenzii penale. La 20 martie 2007, Curtea de Apel Paris i-a redus amenda penala la 940.507 euro.

Citiți AICI cum a pierdut George Soros inclusiv la CEDO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *