Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce NU s-a spus despre alegerea lui Cioloș în fruntea grupului Renew Europe. Renate Weber(ALDE): Trebuie să uităm de această idee!

Featured Video Play Icon
" "

Europarlamentarul ALDE Renate Weber a fost invitat la ediția video ”Puterea Știrilor” unde a comentat, printre altele, și ultimele evoluții de la Bruxelles.

Amintim că Dacian Cioloş a fost ales la conducerea grupului Renew Europe (Reînnoim Europa), grupul pro-european format în jurul preşedintelui Emmanuel Macron după alegerile europarlamentare din 26 mai. Alegerea lui Cioloș la conducerea celui de-al 3-lea grup din Parlamentul European, potrivit europarlamentarului ALDE Renate Weber, „confirmă supremația influenței lui Emanuel Macron”.

" "

„Cioloș va avea ambiții pe mai departe privind cariera lui la nivel european”

Renate Weber este de părere că Dacian Cioloș „nu va ieși, în mod categoric, din coordonatele pe care i le va impune Macron”, iar o eventuală candidatură a ex-premierului la Palatul Cotroceni este exclusă.

„Grupul acesta, Renew Europe – seamănă a detergent, mi se pare oribil numele -, este un grup în care alegerea lui Dacian Cioloș confirmă supremația influenței lui Emmanuel Macron. Dacian Cioloș, chiar dacă a venit cu un grup foarte serios, cu 8 oameni nu se face primăvară. Grupul este categoric sub influența lui Macron și a partidelor pe care el a reușit să le coaguleze în jurul lui (…)

Dacian Cioloș nu va ieși, în mod categoric, din coordonatele pe care i le va impune Macron. Funcția este importantă. Este o funcție de conducere în Parlamentul European.  În calitate de lider al acestui grup, el va face parte din conferința președinților, acolo unde se iau decizii. Va avea un cuvânt greu de spus, mai ales pentru că grupul este al treilea din PE. E un grup cu care va putea să schimbe votul în Parlament, alăturându-se fie PPE, fie socialiștilor. Sunt convinsă că, de acum încolo, domnul Cioloș va avea ambiții pe mai departe privind cariera lui la nivel european. Eu cred că pentru această toamnă ar trebui să uităm de ideea că domnul Dacian Cioloș ar putea să vină să candideze în România”, a declarat Renate Weber.

 

3 comentarii la “Ce NU s-a spus despre alegerea lui Cioloș în fruntea grupului Renew Europe. Renate Weber(ALDE): Trebuie să uităm de această idee!

  1. Hahaha, denumirea grupului îi „miroase a detergent” lui Renate. În niciun caz nu se oftică că nu este și dumneaei în acel grup.
    P.S.: Sâc că ați rămas pe dinafară.

    1. Ha ha. Ce bine ca ne luam teapa ! Macron a facut a treia forta in PE si va da voturile pe unde ii convine.( partid balama ?!?) Macron armata europeana= bani armata franceza=vrajba cu nato. Macron europa cu mai multe viteze= Romania nefiind „atlet”= va scoate limba si va gafaiiiii. Ce bine imi pare ca ne luam teapa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *