Skip to content
Europa Politică

Ce NU s-a spus despre audierea lui Isărescu. Laurențiu Rebega: Presiunea este pusă în încercarea de a schimba guvernatorul

www.laurentiurebega.ro

La această oră, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, împreună cu întreg consiliul administrativ al instituției pe care îl conduce, este audiat la Senat în cadrul unor comisii reunite cu privire la suspiciunile manipulării ROBOR și a devalorizării leului.

Contactat de PSNews pentru un punct de vedere, europarlamentarul Pro România Laurențiu Rebega, membru în Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni a oferit un punct de vedere pe acest subiect.

Acesta consideră că politicienii ar trebui să fie mai responsabili cu privire la problemele care apar și că astfel de scandaluri nu fac deloc bine:

”Cred că în primul rând politicienii ar trebui să înțeleagă ceea ce este Banca Națională și ce poate să întreprindă aceasta. Bineînțeles că astfel de certuri nu fac bine. Important este să găsim soluția să rezolvăm problemele care au apărut de-a lungul timpului. Dacă sunt probleme care pot fi rezolvate, trebuie rezolvate rapid. Încă odată, trebuie să demonstrăm că suntem capabili să ne purtăm ca niște oameni care știu ce vor alegătorii de la noi și să le punem interesul mai presus de interesul personal.”  a declarat el.

De altfel, rebega a susținut că ”în momentul de față se pune o presiune pe guvernator, o presiune care nu înțeleg de ce, în ultima perioadă, este din ce în ce mai accentuată”

”Cred că se pune în momentul de față o presiune pe guvernator, o presiune care nu înțeleg de ce, în ultima perioadă, este din ce în ce mai accentuată. Toate speculațiile duc în această direcție. Presiunea este pusă în încercarea de a schimba guvernatorul și a-l înlocui cu o persoană apropiată de cei din actuala guvernare. ” spune Rebega.

Credeți că, în cazul numirii în fruntea BNR a unui apropiat al lui Liviu Dragnea, acesta ar putea lua măsuri economice care să ne ducă spre calea unui dezastru?

”Vom risca foarte mult dacă se gândesc la astfel de lucruri, pentru că în momentul de față, România este, totuși, o țară care a încercat să păstreze un fel de stabilitate economică și chiar dacă nu suntem în Zona Euro, am reușit de fiecare dată când a fost o criză să echilibrăm balanța și să ieșim cu bine. Mi-e teamă de faptul că cineva ar putea să gândescă în acest fel, dar știți cum e, lucrurile se pot întâmpla peste noapte și dacă există o astfel de intenție este îngrijorător nu numai pentru noi și pentru români în general, ci și pentru apartenența noastră la Uniunea Europeană” a mai spus eurodeputatul.

2 comentarii la “Ce NU s-a spus despre audierea lui Isărescu. Laurențiu Rebega: Presiunea este pusă în încercarea de a schimba guvernatorul

  1. Sunt atat de mica in lumea aceasta mare, dar consider dupa umila mea parere, domnul guvernator Mugur Isarescu, mereu a avut grija de finantele statului roman cu multa intelepciune, cunoscandu-l pe sotul meu, oltenii sunt oameni chibzuiti si drepti, familisti convinsi, ei iubesc locurile natale cu experienta dumnealui in domeniul.bancar si fara implicatii politice , va gasi o solutie optima prin care sa putem sa transversam aceasta perioada delicata, un tanar in domeniul.bancar fara diplomatie si intelepciune nu poate sa intruneasca criteriile de standard european.Am avut doi sefi, in doua regimuri diferite, ambii oameni deosebiti primul a condus Bursa romana de marfuri, cel de-,al doilea a condus privatizarea in Romania, e nevoie de calm, nu e nevoie de presiune in astfel de decizii, primul era banatean si era zgarcit, cel de-al doilea era de la Curtea de Arges, ambii au pus binele poporului si sanatatea neamului pe primul loc, doar ca cel de-al doilea s-a bazat foarte mult pe tineri, care l-au dezamagit nu au reusit sa-l sustina.Imi place foarte mult de dl. Ministru al finantelor, am asistat la un moment dat la un seminar, unde erau invitati specialisti in finante la Sibiu, dar cei convocati in loc sa invete aveau alte preocupari, din start delegatul.special trimis de minister sa le faca educatie a fost respims. Oamenii veneau sa se distreze si nici macar atat, ei nu promovau valorile nationale. Deci unde nu-i cap, vai de picioare.Fara presiuni politice si creaarea unui mediu transparent, cred ca s_ar misca mai multe.Am asista cum doi directori economici au decedat, unul de inima, altul de comotie cerebrala, economia e o materie grea, e greu de inteles la propriu si figurat, economie fac si cei care nu au buget, economie fac si cei care au buget,totul depinde de sistemul contabil cum se calculeaza, daca suntem pe plus sau minus.Consider ca cei.care au suferit.mai.mult din motive financiare au cea mai mare dreptate.Cel care a avut mereu, nu intelege doleantele celor.care au fost sihmatizati de ghinion. SUNTEM CA PE VREMEA LUI CARAGIALE

  2. Oricum in iunie sau iulie va fi numit un alt guvernator al BNR, pentru ca i se termina mandatul… Sau poate e ales pe viata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *