Skip to content
Politică

Ce nu s-a spus despre cifrele INS. PSD: Economia a început să o ia la vale. Nivelul de trai e în cădere liberă!

news.ro

Vineri, într-o postare pe pagina oficială de Facebook, PSD reacționează după cifrele publicate de Institutul Naţional de Statistică. Social-democrații susțin că „economia a început să o ia la vale, iar nivelul de trai e în cădere liberă”.

„Economia a început să o ia la vale. Nivelul de trai e în cădere liberă! Conform INS, creșterea economică a scăzut în primul trimestru din 2020, de la +4,1% lăsat de PSD, la +2,4% în guvernarea PNL. Și încă nu au apărut efectele pandemiei!

Dar se vede deja traiectoria prăbușirii! Fundul gropii va fi undeva la finalul acestui an sau începutul anului viitor! Așa estimează toate organismele financiare (FMI, Comisia Europeană sau Consiliul Fiscal), care văd o cădere amețitoare până la -5% sau chiar -9%!

Doar ministrul Finanțelor vede 🎉 artificii 🎉 și încă mai crede că România va avea cea mai rapidă revenire din UE. Cîțu și-a pierdut total uzul rațiunii și nu mai poate fi luat în serios de nimeni!

Fără un PLAN serios și coerent de sprijinire a economiei românești, prăbușirea puternică a acesteia este iminentă!”, scrie PSD.

Economia a început să o ia la vale. Nivelul de trai e în cădere liberă! Conform INS, creșterea economică a scăzut în…

Publicată de Partidul Social Democrat pe Vineri, 15 mai 2020

Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în primul trimestru din acest an cu 2,4%, serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, iar faţă de trimestrul anterior creşterea este de 0,3%, conform datelor semnal publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Ca serie ajustată sezonier, în primele trei luni ale acestui an, PIB a avut un avans de 2,7% comparativ cu perioada similară din 2019.

„Seria ajustată sezonier a Produsului Intern Brut trimestrial a fost recalculată ca urmare a includerii estimărilor pentru trimestrul I 2020, fiind înregistrate diferenţe faţă de varianta publicată în Comunicatul de presă nr. 91 din 7 aprilie 2020. Estimările ‘semnal’ precum şi cele provizorii ale Produsului Intern Brut trimestrial sunt afectate de dificultăţile create de criza pandemică şi de instituirea stării de urgenţă. Aceste dificultăţi au fost legate de colectarea datelor de bază care reprezintă intrări pentru conturile naţionale şi s-au concretizat printr-o creştere a ratei de non-răspuns. Pentru completarea informaţiilor au fost utilizate surse alternative pentru a afecta, cât mai puţin posibil, calitatea indicatorilor produşi. Conform practicii curente, datele publicate astăzi vor face obiectul unor revizuiri, conform calendarului comunicatelor de presă şi a politicii de revizuire a conturilor naţionale publicate pe site-ul INS, pe măsură ce noi surse de date devin disponibile. În condiţiile actuale, revizuirile ar putea fi mai mari decât de obicei”, a precizat INS, într-un comunicat de presă.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *