Skip to content
Politică

Ce NU s-a spus despre consolidarea Arcului de Triumf. Cristoiu: Istorie gogoliană!

www.ziuaconstanta.ro

În ultima postare de pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu vorbește despre ceremonia organizată cu ocazia încheierii lucrărilor de consolidare a Arcului de Triumf.

În acest context, jurnalistul susține că, într-o altă țară decât România, încheierea lucrărilor de consolidare n-ar fi presupus nici o ceremonie. Mai mult, acesta susține, în postarea sa, că firmele de construcții se bat să pună mîna pe un contract, dar odată obținut contractul, ”fac tot ce e posibil ca să nu încheie lucrările în veci”.

Vă prezentăm explicațiile jurnalistului:

”De ce a meritat o ceremonie încheierea lucrărilor de consolidare a Arcului de Triumf
Luni, 28 noiembrie 2016, televiziunile de știri au difuzat un reportaj de la ceremonia prilejuită de inaugurarea Arcului de Triumf.
La un astfel de titlu, pînă și istoricii amatori au tresărit.
Potrivit tuturor manualelor, Arcul de Triumf a fost inaugurat pe 1 decembrie 1936, printr-o ceremonie la care au fost prezenți Carol al II-lea, Regina Maria, prințul moștenitor, Mihai, membri ai Guvernului.
A urmat știrea.
Și istoricii, inclusiv cei amatori, au răsuflat ușurați:
Nu, nu era vorba de inaugurarea din 1936, printr-un miracol de înviere a lui Carol al II-lea și a Reginei Maria, ci de inaugurarea Arcului de Triumf în varianta consolidată.

Într-o altă țară decît România, România reală, cum îi zic eu, încheierea lucrărilor de consolidare n-ar fi presupus nici o ceremonie.
Ba mai mult, excepție făcînd presa specializată în chestiuni culturale, încheierea lucrărilor la Arcul de Triumf n-ar fi constituit nici măcar o știre.
Nu de alta, dar Arcul de Triumf e tot cel din 1936, cunoscut celor care trec cu mașina pe acolo în forma de acum încă de pe vremea comunismului.
Singura deosebire dintre Arcul de Triumf de după ceremonie și cel dinainte de ceremonie constă în faptul că alcătuirea nu mai e vîrîtă în schele.
Și, totuși, încheierea lucrărilor a meritat ceremonia pusă la cale de Gabriela Firea, primarul PSD al Bucureștilor.

Dincolo de ghiontul polemic dat lui Klaus Iohannis, cel ale cărui hachițe de ins mărunt au dus la un fapt unic în istoria României – Privatizarea Zilei Naționale – Sărbătorirea încheierii lucrărilor merită semnalul dat de ceremonia de luni, 28 noiembrie 2016, seara.”, a scris Ion Cristoiu pe blogul personal.

Citiți continuarea articolului AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *