Skip to content
Coronavirus

Ce NU s-a spus despre demisiile medicilor. Florian Bodog, fost ministru al Sănătății: Asta este situația, din informațiile pe care le am

PS News PS News

De teama infecției cu COVID-19, toți mai mulți medici aleg să își părăsească posturile sau să intre în concedii în această perioadă. În exclusivitate pentru PSnews.ro, fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, a atras atenția că, deși situația este destul de gravă, nu li se asigură medicilor și întreg personalului medical echipamente de protecție.

Potrivit social-democratului, Ministerul Sănătății nu a făcut nicio procedură, nimic în a trimite bani pentru echipamente de protecție către spitale. „Din informațiile pe care le am, doar de 4o de ore au început să mai trimită bani la unele spitale din țară, însă nu așa se gestionează o criză în pandemie”, spune Bodog.

Ex-ministrul precizează că medicii care se retrag, sunt cei care erau aproape de pensionare și au ales să se pensioneze. „Se mai retrag medici care nu au cu ce să lupte. Nu poți să trimiți soldații la luptă cu pieptul dezgolit” adaugă acesta.

„Situația este extrem de gravă datorită faptului că fiind în pandemie, nu li se asigură medicilor și întreg personalului medical echipamente de protecție. Pe lângă asta, nu trebuie să uităm că practic nu există proceduri. Ar trebui să existe proceduri naționale pe care toate spitalele să le aplice în așa fel încât la contaminări în masă ale personalului medical.

Ministerul Sănătății nu a făcut nicio procedură, nimic în a trimite bani pentru echipamente de protecție către spitale. Din informațiile pe care le am, doar de 4o de ore au început să mai trimită bani la unele spitale din țară, însă nu așa se gestionează o criză în pandemie.

Hai să ne gândim ce s-ar fi întâmplat dacă medicii ar fi lucrat pe salariile dinainte de a le fi mărit noi. Practic, tuturor le este teamă. Toți avem temerea ce se întâmplă dacă ne infectăm. Eu să știți că în fiecare zi sunt în spital și stau împreună cu colegii mei acolo. Așa am considerat că este normal, dat fiind faptul că Parlamentul are activitatea suspendată, mi-am reactivat calitatea de medic. Merg în fiecare zi și îi ascult, îi liniștesc. Le explic ce anume să facă, discut cu ei. Toată lumea este speriată, toți suntem speriați. E o situație de excepție la care trebuiesc măsuri excepționale și eu nu am văzut să fie luate astfel de măsuri.

Să știți că medicii care se retrag, din cunoștințele pe care le am, sunt cei care erau aproape de pensionare și au ales să se pensioneze pentru că, așa cum știm, riscul este mare la o anumită categorie de vârstă. Se mai retrag medici care nu au cu ce să lupte. Nu poți să trimiți soldații la luptă cu pieptul dezgolit”, a declarat Florian Bodog pentru PSnews.ro

357 cadre medicale sunt infectate cu COVID-19, potrivit datelor centralizate până acum, arată Grupul de Comunicare Strategică

Este vorba despre 99 de medici, 127 de asistenți, 35 de infirmiere, 11 îngrijitoare și 85 de persoane din cadrul personalului auxiliar.

GCS precizează că DSP Botoșani a revenit cu informația privind numărul de cadre medicale confirmate cu noul coronavirus. Este vorba de 19 cadre medicale confirmate, restul până la 31 fiind în așteptarea rezultatului probelor prelevare.

În România au fost confirmate, până acum, 2.460 de infecții cu coronavirus.

Statistica pe județe:

Alba total 2

Personal auxiliar 2

Arad total 24

Medici 9

Asistenți medicali 5

Infirmiere 1

Personal auxiliar 9

București total 60

Medici 19

Asistenți medicali 16

Infirmiere 6

Personal auxiliar 19

Bistrița Năsăud total 3

Personal auxiliar 3

Botosani total 19

Medici 6

Asistenți medicali 10

Infirmiere 3

Cluj total 3

Personal auxiliar 3

Constanța total 1

Asistenți medicali 1

Covasna total 8

Medici 5

Asistenți medicali 3

Galați total 6

Medici 3

Asistenți medicali 1

Personal auxiliar 2

Hunedoara total 16

Medici 5

Asistenți medicali 9

Îngrijitoare 1

Personal auxiliar 1

Iași total 3

Medici 2

Asistenți medicali 1

Mehedinți total 1

Personal auxiliar 1

Neamț total 7

Medici 2

Asistenți medicali 3

Infirmiere 1

Personal auxiliar 1

Suceava total 200

Medici 45

Asistenți medicali 77

Infirmiere 24

Îngrijitoare 10

Personal auxiliar 44

Timiș total 2

Medici 1

Asistenți medicali 1

Vrancea total 2

Medici 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *