Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce NU s-a spus despre eșecul Rovanei Plumb la Bruxelles. Siegfried Mureșan: Niciun europarlamentar român nu a fost la vot

psnews.ro

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al PPE în Parlamentul European, invitat în studioul Puterea Știrilor, a dezvăluit cum a decurs audierea Rovanei Plumb în Comisia Juridică a Parlamentului European.

Liberalului a dezvăluit care a fost momentul-cheie care a făcut ca europarlmanetarii din Comisia Juridică să-i acorde un vot negativ în masă Rovanei Plumb.

Totodată, vicepreședintele PPE în Parlamentul European a ținut să sublinieze că niciun europarlamentar român nu a fost ieri la votul în cazul Rovanei Plumb.

Am fost la locul de muncă din Parlamentul European, dar nu am fost implicat la audierea din Comisia Juridică. Este foarte bine de știut că niciun europarlamentar român nu a fost ieri la votul privind Rovana Plumb, în Comisia Juridică. Rovana Plumb a pierit pe limba ei. Niciun europarlamentar al PNL nu a fost implicat în acest proces, nu am fost în sală și nu am votat împotriva ei. Nici de la celelalte partide. A fost o confruntare între Comisia Juridică și Rovana Plumb, pe care dumneaei a pierdut-o.

Știu de la colegii care au fost la fața locului că momentul-cheie al audierii a fost următorul: europarlamentarii au spus <<Doamna Rovana Plumb, aveți multe credite și de la bănci și de la persoane fizice. Nu e clar cum veți rambursa acești bani fiindcă ratele par a fi mai mari decât venitul dvs oficial legal? Ieri, AEP a decis că PSD și-a finanțat ilegal campania de europarlamentare, cheltuielile PSD nu vor fi decontate și dvs nu vă veți primi cei 800.00 de lei pe care i-ați donat partidului. Ce spuneți?>>

Și Rovana Plumb a spus: <<Nu sunt la curent cu această decizie, întrebați la partid>>. Nu a crezut-o nimeni. A mințit. Era un subiect despre care toată presa relatase cu o zi în urmă. Orice simplu cetățean care vă urmărește era la curent, și ea, candidatul de vârf al PSD, candidatul la poziția de comisar european, cea care a donat 800.000 de lei la campania PSD a spus <<Nu știam că nu mi voi mai recupera>>. Nu a crezut-o nimeni și acela a fost momentul în care a pierdut încrederea parlamentarilor, s-a trecut la vot și a primit vot negativ”, a dezvăluit europarlamentarul Siegfried Mureșan, la Puterea Știrilor.

Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia Juridică a Parlamentului European, joi, cu 15 voturi „împotrivă”, 6 voturi „pentru” și 2 abțineri. Fără avizul acestei comisii, ea nu poate fi audiată în Comisia Transporturi, prin urmare nu mai poate fi comisar european. Ea a dat explicații despre două împrumuturi de la persoane fizice și de un împrumut de la o bancă.

Prin urmare, Comisia Juri a decis, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate ocupa funcția de comisar european, spun surse din PE.

Membrii comisiei consideră că acest conflict de interese se datorează faptului că Rovana Plumb a luat un împrumut de 800.000 de lei de la Elena Loghin, împrumut nespecificat în declarația de avere depusă la Bruxelles.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *