Skip to content
Politică

Ce NU s-a spus despre întâlnirea lui Dragnea cu primarii. Adrian Dobre: M-am trezit, peste noapte, că am o cheltuială în plus de 25 de mil de lei

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Primarul PNL al Ploieștiului Adrian Dobre a făcut declarații în exclusivitate pentru PSNews în legătură cu o parte din culisele negocierilor cu Liviu Dragnea cu privire la bugetul pe 2019, dar și impactul major pe care transferul cheltuielilor sociale îl are asupra bugetului pe care acesta îl gestionează.

Adrian Dobre susține că oamenii responsabili cu alcătuirea proiectului de buget nu au prezentat absolut nicio informație concretă, nicio cifră pe care s-ar baza proiectul și că ceea ce face Guvernul obligă administrațiile locale să stagneze grav:

" "
" "

”Indiferent de ce cifre învârt Vâlcov, Dragnea, Teodorovici pe la București acel așa-zis buget ca într-un oracol, noi nici în momentul de față, deși ne-am întâlnit de câteva ori, nu ne-au spus exact care sunt datele pentru fiecare primărie în parte. Nici măcar la ultima întâlnire pe care am avut-o la AMR. Estimările pe care noi le-am făcut ținând cont de ce s-a întâmplat anul trecut, luând și în considerare o cheltuială care înainte era suportată din bugetul de stat, înseamnă pentru noi un minus de 10 milioane de lei. 

Deci, dacă tot se laudă oamenii aceștia din Guvern că România a avut o creștere substanțială cu niște cifre care bat, de departe, întreaga Europă, iar noi, administrațiile locale, trebuie să rămânem la stadiul anului 2017 este o chestiunea de mare iresponsabilitate. Banii nu sunt produși din niște acțiuni pe care le face Guvernul, banii sunt produși din oamenii care muncesc în comunitățile noastre. În urma plății acestor impozite, oamenii își doresc o creștere a confortului. ”

Edilul din Ploiești afirmă că nu a existat nici dialog și nici transparență față de primarii veniți să discute pe tema măsurilor luate în bugetul pe 2019:

”Noi nu știm pe ce se duc banii, nu ne-au fost prezentate niciodată cifrele, a existat o totală lipsă de transparență și comunicare și din partea Ministerului, și din partea Guvernului. Fără să supăr celelalte asociații, AMR înseamnă jumătate din populația țării: București, sectoare, municipiile, reședințele de județ. ”

Situația nu este deloc ușoară pentru primarul ales al Ploieștiului, ne spune el. Nu numai că Liviu Dragnea forțează mâna primarilor pentru a face concedieri substanțiale în aparatul bugetar local, dar consilierii PSD-ALDE încearcă să îl saboteze în consiliul local votând măsuri păguboase pentru buget:

”În ce an sau mandat au mai existat 29 de ministere? Agenții peste agenții, structuri peste structuri și așa mai departe. Au ajuns, de exemplu, ploieștenii, să muncească și să salariile tuturor acestor oameni. Impactul este devastator. Dacă anul trecut noi am făcut investiții doar din excedentul pe care l-am avut anul trecut și din credite, anul acesta nu putem face investiții decât strict din credite. 

Guvernul încearcă, în primul rând, să găsească cea mai ieftină soluție din punct de vedere electoral pentru ei și au tăiat de la autoritățile locale, în special cele mai mari, ca să se închidă bugetul de stat. Pentru toate promisiunile făcute anapoda și care nu au o susținere economică la nivel Național. Mai mult decât atât, colegi de-ai domnului Dragnea, la nivel de municipiu, consilieri locali PSD-ALDE au votat săptămâna trecută majorarea salariilor. Tot ce înseamnă primărie și instituții din subordine. Și m-am trezit, peste noapte, că am o cheltuială în plus de 25 de milioane de lei.

Am vorbit cu parlamentarii PNL Ploiești și o să vorbesc și cu ceilalți parlamentari pentru că, dacă tot au candidat la nivel de Ploiești, să și lupte pentru cetățeni și pentru drepturile lor, pentru a adopta amendamentele pe care noi le-am făcut.” a încheiat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *