Skip to content
Politică

Ce nu s-a spus despre Legea dării în plată. Virgil Popescu (PNL): Românii s-au grăbit…

Ce nu s-a spus despre Legea dării în plată, votată, recent, de către Parlament. Vicepreşedintele PNL Virgil Popescu arată că acest act normativ „echilibrează relația client-bancă”.

Într-un comunicat trimis, joi, PSnews.ro, Popescu subliniază că, în ciuda speculaţiilor, noua lege, de fapt, va stimula programul „Prima Casă”.

„Parlamentul României a votat, miercuri, proiectul legislativ privind darea în plată, care reprezintă dreptul indivizilor de a-și declara falimentul personal. De această lege vor beneficia cei cu credite mai mici de 250.000 de euro și se află în imposibilitatea de a-și achita ratele.

Programul „Prima Casă” a fost stimulat de acest proiect legislativ, deoarece fondurile aproape s-au epuizat. Românii s-au grăbit să-și cumpere o locuință, fiindu-le teamă că după adoptarea legii dării în plată nu vor mai avea această posibilitate. Însă acest program a fost scos de sub incidența legii tocmai pentru a-i proteja pe tinerii care doresc să formez un cămin. Dacă programul era inclus atunci băncile ar fi mărit avansul, iar românii nu ar mai fi reușit să achiziționeze un imobil prin „Prima Casă”.

Vreau să-i transmit felicitări colegului meu, Daniel Zamfir, care a propus acest proiect legislativ și s-a luptat până la capăt ca el să fie adoptat de Parlament. De asemenea, felicitări Partidului Național Liberal pentru că s-a implicat și a susținut acest proiect. PNL rămâne în slujba cetățenilor și păstrează dialogul cu societatea civilă pentru a găsi cele mai bune soluții la problemele identificate. Legea dării în plată s-a născut dintr-o necesitate a românilor de a scăpa de datoriile mari către bănci atunci când nu mai reușesc să returneze întreaga sumă.

Legea dării în plată este o victorie a societății civile, care s-a mobilizat și a luptat pentru drepturile sale. Au existat numeroase critici la adresa proiectului, dar discuțiile și negocierile au dus la o legislație care stabilește un echilibru între riscurile asumate de bancă și cele asumate de clienți.

Îmi doresc ca societatea civilă să vină pe viitor și cu alte inițiative, iar ele să fie ascultate de politicieni. Pe baza consultărilor cu specialiști din diferite domenii să redactăm acele proiecte legislative menite să crească nivelul de trai din România. Legea dării în plată rămâne un exemplu de democrație, un moment în care colaborarea dintre cetățeni și politicieni a fost constructivă și benefică pentru stabilitatea țării noastre.

Legea votată de Parlament va ajunge în curând pe biroul președintelui Klaus Iohannis pentru a fi promulgată. Îmi doresc ca pe viitor societatea civilă să aleagă calea dialogului și să aibă determinarea să se organizeze și să-și impună punctul de vedere. Un stat democratic trebuie să aibă o societate civilă activă și puternică”, transmite Virgil Popescu.

1 comentariu la “Ce nu s-a spus despre Legea dării în plată. Virgil Popescu (PNL): Românii s-au grăbit…

  1. Faci pe prostu maestre. Nu ti-e rusine?
    Prima Casa a fost exclusa pt a nu scadea preturile. Ori esti dobitoc ori iei spaga de la banci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *