Skip to content
Politică

Ce nu s-a spus despre mitingul PSD. Augustin Zegrean: Băgați spaima în ei să nu mai facă dosare EXCLUSIV

Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, luni, într-un interviu pentru PSnews.ro, a vorbit despre cel mai recent eveniment organizat de social-democrați: mitingul din Piața Victoriei.

Amintim că peste 100.000 de mii de oameni din toate colţurile ţării au fost, sâmbătă seară, în Piața Victoriei, pentru a lua parte la marele miting împotriva abuzurilor organizat de PSD.

”Este ceva atipic. PSD are puterea totală, are Parlamentul, Guvernul. Țara se conduce prin legi, nu prin mitinguri. Când ai puterea să faci legi și când știi că ceva nu funcționează, faci legi în domeniul acela și schimbi ce trebuie schimbat, nu ieși în stradă să strigi. Ce se va schimba după mitingul acesta? Ce își închipuie, că securiștii s-au speriat și o să fugă în lume? Sau că nu o să mai asculte telefoane? Așa se rezolvă lucrurile? Sau că procuroii nu vor mai face dosare penale? Băgați spaima în ei să nu mai facă dosare. Păi ce să facă? Hai să desființăm procuratura. Lia Olguța Vasilescu a avut un discurs lacrimogen. A venit și s-a văitat în fața nației că a fost arestată și că a fost purtată în cătușe și umilită. Păi asta am văzut la televizor la vremea respectivă. Știam toți acest lucru. A făcut asta pentru că românii când se duc la vot empatizează cu cel oropsit.

Dacă Liviu Dragnea își închipuie că o să-i sperie pe judecători și o să-i dea o decizie favorabilă, este o eroare. Eu am fost 9 ani judecător și nu m-am speriat niciodată când era lumea în stradă. Asta nu îi impresionează pe judecători. Pe judecători îi impresionează doar ce au în dosar”, a declarat Augustin Zegrean pentru PSnews.ro

Chestionat ce ecou se așteaptă să aibă mitingul PSD, peste hotare, fostul președinte al Curții Constituționale a subliniat că ”sigur nimeni nu va înțelege nimic”.

”Nu am urmărit presa internațională. Sigur nimeni nu va înțelege nimic din tot mitingul acesta pentru că este atipic. Uitați-vă în istorie și veți vedea cine mai făcea un astfel de miting când avea puterea totală. Nu numai în istoria României, uitați-vă și în alte istorii”, a subliniat Zegrean.

Nu în ultimul rând, confruntat cu afirmația liderului PSD Liviu Dragnea, potrivit căruia manifestaţia PSD de sâmbătă a fost „mitingul mic” adăugând că următorul miting al social-democraţilor va unul fi „uriaş”, care se va desfăşura într-o altă locaţie şi nu tot în Piaţa Victoriei, Zegrean a susținut că:

”Probabil că vor să își numere membrii și în felul acesta află cine ține cu ei și cine nu ține cu ei, probabil. Alt rost nu cred că poate să aibă un astfel de miting. Este o metodă, se numește asumarea răspunderii. Guvernul când vrea să vadă ce susținere are în Parlament, își asumă răspunderea pe un proiect de lege și atunci vede dacă mai are sau nu mai are susținere, nu la noi, în lumea democratică, parlamentară se procedează în felul acesta: ca să vezi susținerea, faci o asumare de răspundere. Asta în ideea în care poți să faci ceva după aceea”.

 

1 comentariu la “Ce nu s-a spus despre mitingul PSD. Augustin Zegrean: Băgați spaima în ei să nu mai facă dosare EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *