Skip to content
Politică

Ce NU s-a spus despre propunerea lui Toader la șefia DNA: legăturile Adinei Florea cu PSD EXCLUSIV

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează detalii ce pot naște controverse referitoare la numirea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Adina Florea, propusă în fruntea DNA de către Toader, este nimeni alta decât fiica unui consilier județean al Partidului Social Democrat în județul Constanța. Este vorba despre Dumitru Florea, cunoscut în cadrul PSD Constanța drept Nea Mitică Florea.

Dumitru Florea este cunoscut pentru apropierea sa din trecut de baronul local PSD Nicușor Constantinescu, fost președinte al Consiliului Județean Constanța, actual condamnat la 8 ani de închisoare cu executare într-un dosar cu un prejudiciu estimat la peste 8 milioane de euro. Infracțiunile de care este acuzat sunt abuz în serviciu în formă continuată și trei infracțiuni de conflict de interese.

În acest moment, Dumitru Florea are grijă în ce tabără să fie pentru a se asigura că va candida pentru a șaptea oară la nivel local pentru un mandat de Consilier Județean Constanța. În acest moment are nici mai mult nici mai puțin de șase mandate în cadrul CJ Constanța. Astfel, Dumitru Florea îi este în prezent loial lui Felix Stroe, președintele PSD Constanța.

Felix Stroe a avut probleme în trecut cu Agenția Națională de Integritate deoarece a deținut simultan funcția de consilier local și funcția de președinte al Consiliului de Administrație și director general al SC RAJA SA. Între timp el a cerut anularea raportului ANI în instanță, iar Curtea de Apel Constanța i-a dat câștig de cauză. O altă informație care crează controverse în jurul lui Stroe este recrutarea acestuia de către Securitatea lui Ceaușescu în 1972, informație divulgată de oficialii din Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității. Acesta apărea sub numele conspirativ DAN. În dosar nu există un angajament semnat de el și ar fi fost abandonat de rețea în 1973.

Vedem că tatăl Adinei Florea a stat de-a lungul timpului lângă anumite personaje politice care ne fac să avem semne de întrebare. Cât de departe poate să stea Adina Florea de interesele PSD referitoare la DNA?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *