Skip to content
Politică

Ce NU s-a spus despre ultima candidatură la șefia DNA. Bolcaș: Ne trebuie un alt spirit! EXCLUSIV

stirileprotv.ro

O primă candidatură pentru postul de procuror-şef al DNA a fost depusă marţi, fiind vorba despre procurorul Paula Tănase de la Parchetul Tribunalului Galaţi. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat, miercuri, că procurorul Paula Tănase şi-a depus candidatura pentru șefia DNA, până acum fiind sigurul candidat.

Redacția PSnews.ro l-a contactat pe avocatul Lucian Bolcaș pentru a ne spune cum vede domnia sa această primă candidatură înscrisă pentru conducerea DNA. În acest context, avocatul spune că este nevoie de un suflu nou, iar avantajul Paulei Tănase este acela de a nu mai fi lucrat în DNA înainte

Candidatura dnei. Tănase o văd neutră – prezența sa în procuratură, până acum, nu s-a distins decât prin conștiinciozitate și prin cunoașterea problemelor. N-am vreun semnal în legătură cu ceva deosebit și n-am motive de îndoială în clipa aceasta. Ea (Paula Tănase-n.r.) n-a lucrat la DNA înainte, parcă. E foarte bine că își depun candidaturile oameni care nu au fost la DNA. Ne trebuie un alt spirit, o altă concepție despre dreptate decât cea inoculată: disprețul total față de drepturile și libertățile persoanelor. Disprețul total față de faptul că o vinovăție trebuie dovedită, nu inventată. Acestea sunt principalele aspecte ale desfășurării dosarelor în care s-a pronunțat achitarea DNA în spațiul public”, a declarat Lucian Bolcaș, în exclusivitatea pentru PSnews.ro.

Paula Tănase are 47 de ani şi este procuror specializat în instrumentarea infracţiunilor de corupţie la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, din anul 2009. Ea a candidat şi în 2012 pentru conducerea DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *