Skip to content
Politică

Ce NU s-a spus despre dosarul Votul în diaspora. Norica Nicolai: Ar trebui să se înceapă cu 2004, nu cu 2009!

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreşedintele grupului ALDE din Parlamentul European) arată ce NU s-a spus despre dosarul Votul în diaspora, în care DNA cere urmărirea penală a senatorului PSD Titus Corlăţean (fost ministru de Externe).

Potrivit Noricăi Nicolai, cercetările privind votul românilor din străinătate ar trebui să se înceapă nu cu alegerile prezidenţiale din 2009, ci cu cele din 2004, în urma cărora Traian Băsescu a câştigat primul mandat.

„Din 2009 s-au făcut sesizări, înţeleg că sunt plasate sau lăsate în nelucrare, dar ceea ce s-a întâmplat astăzi, pentru mine, ca jurist, este greu de imaginat şi greu de acceptat”, a afirmat Nicolai, luni seară, în studioul Antena 3.

În acelaşi context, Norica Nicolai s-a întrebat cum putea DNA să cunoască intenţia de vot a românilor din diaspora, dând de înţeles că acest aspect ar „întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni prevăzute de Codul Penal”.

„Nu ştiu dacă aveţi în faţă comunicatul DNA-ului şi puteţi reda, pentru că acolo am constatat că o instituţie a statului român cunoştea intenţia de vot a mea, alegător din diaspora, şi în baza acestei cunoaşteri îşi permitea să facă şi aprecieri care sunt considerate a întruni elementele constitutive ale unei infracţiuni prevăzute de Codul Penal. Pentru mine este o foarte mare întrebare: de unde ştia DNA care era intenţia de vot a cetăţenilor din diaspora? Pentru că votul e secret, nu cred că a existat vreun sondaj de opinie făcut vreodată în aceşti 26 de ani, în diaspora, bănuiesc că este şi foarte dificil de făcut. A considera că intenţia de vot a celor din diaspora a fost îngrădită în a fi exercitată în procesul electoral, şi pentru asta s-a adus un beneficiu, mi se pare deja prea mult, adică depăşeşte orice imaginar penal, dar depăşeşte şi orice imaginar în realitate”, a mai declarat vicepreşedintele ALDE european.

ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *