Skip to content
Politică

Ce pedeapsă va executa Omar Hayssam

Omar Hayssam, condamnat definitiv de instanțele din România în trei dosare, va executa pedeapsa de 23 de ani și patru luni de închisoare, imediat după ce Curtea de Apel Ploiești a admis contopirea pedepselor, aplicând prevederile noului Cod Penal.

Curtea de Apel Ploiești a admis, joi, sesizarea Comisiei de evaluare a incidenței aplicării legii penale din cadrul Penitenciarului Mărgineni cu privindu-l pe Omar Hayssam și au decontopit cele trei pedepse definitive, repunându-le în individualitatea lor. Astfel, condamnatul va executa pedeapsa principală de 23 de ani și patru luni de închisoare.

În baza noului Cod Penal, unele dintre aceste pedepse repuse în individualitatea lor au fost reduse, instanţa stabilind pedeapsa principală cea mai grea, aceea de 13 ani şi patru luni închisoare, rezultată după aplicarea noilor prevederi penale în dosarul răpirii jurnaliştilor. La această pedeapsă instanţa a adăugat un spor de o treime din totalul de 30 de ani al celorlalte pedepse, astfel că, în final, condamnatul va executa pedeapsa principală de 23 de ani şi patru luni de închisoare.

Decizia magistraților poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de instanţele din România în trei dosare. Astfel, el a primit 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck” şi trei ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”.

Omar Hayssam a fugit din țară în anul 2006 și a fost adus înapoi în România anu trecut. Acum, acesta este prezent în Penitenciarul Mărgineni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *