Ce pensie va primi la recalculare un pensionar care avut 2.000 lei salariu și a lucrat 25 – 45 ani?

Sursa foto: Freepik

Ce pensie va primi la recalculare un pensionar care a avut, în medie, 2.000 lei salariu și a lucrat 25 – 45 ani? Diferențele sunt foarte mari și sunt date de punctele de stabilitate, menționate în noua formulă de calcul a pensiilor.

Recalcularea tuturor pensiilor se va încheia la 1 septembrie.

Din cei 5.000.000 de pensionari, în jur de 3.000.000 vor primi pensii mărite. Va exista o creștere medie a pensiei de 40%.

Unele pensii vor crește mai mult, altele mai puțin.

Totul depinde de numărul de ani munciți. Pensionarii care au mult peste 25 de ani munciți vor primi o pensie mai mare, poate chiar dublă.

Legea pensiilor, care se va aplica de la 1 septembrie 2024, a fost publicată, nu și normele de aplicare. Astfel încât orice calcul al viitoarei pensii implică o doză de arbitrar.

Vom calcula ce pensie va primi un pensionar care a muncit pe un salariu mediu de 2.000 de lei pe lună și vom analiza 3 contribuții: 25 de ani, 35 și 45 de ani.

„Punctajul lunar se calculează prin raportarea venitului brut lunar realizat sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, la câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul respectiv”, spune legea.

Venitul brut lunar utilizat este de 6.789 de lei. Îți vei calcula punctajul lunar împărțind salariul brut obținut la 6.789, apoi aduni punctele aferente fiecăreia din cele 12 luni și împarți la 12.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: