Ce planuri au candidații la PMB Nicușor Dan, Gabriela Firea și Sebastian Burduja pentru a rezolva traficul

Gabriela Firea, sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Nicușor Dan, Gabriela Firea și Sebastian Burduja, candidați la Primăria Capitalei, au răspuns la zece întrebări ale inițiatorilor Platformei de mediu pentru București și Platformei Civice Împreună pentru Centura Verde, pe cele mai importante zece teme de mediu ale Bucureștiului.

Întrebările se bazează pe priorităților strategice din „Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit”, lansat către candidați pe 28 mai de către Platforma de mediu pentru București și Platforma Civică Împreună pentru Centura Verde. Documentul scoate în evidență zece direcții de acțiune și soluții punctuale pentru un București mai verde, mai respirabil și cu o calitate a vieții mai bună pentru locuitorii săi.

De asemenea, Pactul de mediu pentru un oraș bun de trăit a fost semnat de către toți cei trei intervievați, iar prevederile sale asumate în programele lor electorale, pentru următorii 4 ani.

Cristian Popescu Piedone a fost, de asemenea, contactat pentru asumarea pactului și realizarea unui interviu, dar a ales să nu dea curs invitației.

Răspunsurile candidaților au fost filmate și publicate într-un video de către Centrul pentru politici durabile Ecopolis.

Inițiatorii Pactului au publicat și analiza programelor lor electorale din perspectiva măsurilor deja propuse de aceștia pentru un oraș bun de trăit. De asemenea, a fost luat în considerare și programul lui Cristian Popescu Piedone.

În ceea ce privește problema traficului, ca principală sursă a poluării din București, candidații au fost întrebați: „Care sunt primele trei măsuri pe care le veți lua pentru reducerea poluării provenite din trafic?”.

Gabriela Firea (PSD): „În primul rând, continuarea achiziției de autobuze prietenoase cu mediul, pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 pe care le-am achiziționat în mandat, de asemenea 130 autobuze hibrid și 100 electrice, plus procedurile la cheie pentru 100 de tramvaie și 100 de troleibuze. Pe de altă parte, mizez foarte mult pe parcările de tip Park&Ride la intrarea în oraș. De asemenea, benzile unice de circulație și autobuzul școlar este un proiect foarte important, pe care l-am lansat în Sectoarele 1, 3 și 6. Din păcate, acest proiect a fost închis. Și, de asemenea, extinderea liniei de metrou, pentru că s-a demonstrat că în capitalele europene, unde există o rețea sustenabilă de metrou, traficul s-a mutat din cel rutier în cel subteran”.

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: