Skip to content
Politică

Ce planuri de viitor are Turcescu după ce a dezvăluit că este ofițer acoperit

Jurnalistul Robert Turcescu continuă să fie principalul subiect al presei, deși a trecut aproximativ o săptămână de când acesta a dezvăluit că ar fi fost ofițer acoperit. Pentru că toate deciziile luate de Turcescu în ultima săptămână pareo enigmă, nimeni nu mai înțelege nimic: ce consecințe vor avea dezvăluirile făcute de el, ce l-a împins să facă un asemenea gest, dar și dacă va rămâne în presă după tot acest scandal.

Într-un interviu acordat Digi 24, Turcescu a răspuns la aceste întrebări.

Reporter: Ce te-a împins să faci acest gest?

Robert Turcescu: Am căutat în mine, în sufletul meu, am simțit că fac un lucru care mă împacă cu Dumnezeu. Probabil pentru mulți nu e suficient, dar pentru sufletul meu e un răspuns mai mult decât suficient și sunt bucuros că de câteva zile trăiesc sentimentul unui rucsac dat jos din spinare.

Reporter: Ai decis să renunți la emisiune.

Robert Turcescu: Mi s-a părut firesc. Mi-e dor de radio, aș dori să mai pot face, a fost o meserie frumoasă. Aşa a curs viaţa, n-am mai făcut.

Reporter: Vei mai putea fi in breaslă?

Robert Turcescu: Dumnezeu ştie…Ştiu că sună paradoxal și mi-e greu să explic, dar trăiesc zile atât de frumoase în viaţa mea în acest moment, încât, deși poate unora li se va părea paradoxal, le doresc multora – care poate trec printr-o astfel de situație – să aibă bucuria de a simţi la un moment dat că te îndrepți. Să stai cocoșat cu un rucsac, să îl lași jos și să încerci să te îndrepți. Dacă se va întâmpla sau nu și în cazul meu, numai Dumnezeu ştie…

Reporter: Gestul tău a afectat breasla jurnaliștilor?

Robert Turcescu: Vom trăi și vom vedea. Nu-mi dau seama ce consecințe va avea. Am făcut acest lucru pentru că, în mine, în sufletul meu, în felul în care trăiam, în care îmi făceam meseria eu nu mai puteam trăi în acest fel. Am făcut acest lucru pentru ca aşa am simțit, am vrut să trăiesc fără să mă gândesc la un moment dat ce consecințe va avea acest lucru. Poate sună egoist, dar pentru mine a sunat ca o eliberare, a fost ca o izbăvire și mă bucur de viața pe care o trăiesc. Mă bucur cum poate nu m-am bucurat niciodată în ultimii ani, indiferent unde aș fi fost cu cariera, cu viața.

Reporter: Iei în calcul să faci un prim gest, să mergi la Parchet?

Robert Turcescu: Ce am avut de spus am spus, ce am avut de arătat am arătat. Dacă pe baza lucrurilor spuse există o instanță, circumstanțe în care se va solicita prezența mea într-un punct sau altul, să vin cu documente, să spun mai multe sau să răspund, de fapt, la întrebări, nu să spun mai multe, ci să răspund la întrebări puse de un procuror, judecător. Fac asta pentru că nu fug nicăieri. N-am disparut. Cum m-ați găsit voi, culegând via, aşa mă poate găsi oricine.

1 comentariu la “Ce planuri de viitor are Turcescu după ce a dezvăluit că este ofițer acoperit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *