Skip to content
Politică

Ce poate face România după Brexit. Precizările lui Dan Mihalache

www.evz.ro

Ce poate face România după Brexit. Citiți, în cele ce urmează, despre precizările făcute de către Dan Mihalache, ambasadorul țării noastre la Londra.

Diplomatul a participat, sâmbătă, la dezbaterea „Brexit – provocări şi oportunităţi pentru România”, organizată de Fundaţia C.A.E.S.A.R. şi găzduită de Ambasada României la Londra. Ȋn intervenţia sa, ambasadorul a punctat faptul că Brexit-ul va duce şi la redefinirea relaţiei Marii Britanii cu România, nu doar a celei cu UE. La nivel european, România susţine principiul abordării comune europene în problematica Brexit, respectiv promovează importanţa menţinerii integrale şi inseparabile a celor patru principii fundamentale pe care este construită UE, potrivit unui comunicat trimis, marți, PSnews.ro.

Totodată, Dan Mihalache a subliniat problematicile relevante ale cooperării bilaterale actuale cu Regatul Unit şi interesul pentru continuarea şi intensificarea colaborării în domeniile politic, economic, al securităţii şi al politicii externe. Pe de altă parte, Mihalache a menționat că respectarea drepturilor cetăţenilor români din Regatul Unit rămâne o prioritate absolută a autorităţilor române şi că orice formă de cooperare cu Londra nu se va face în detrimentul acestora. Ȋn acest context, ambasadorul a vorbit şi despre contribuţia extraordinară a comunităţii româneşti la economia şi societatea Regatului Unit, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *