Skip to content
Politică

Ce poate produce noi scântei în fuziunea PNL- PDL. Vicepreședinte liberal se opune unei legi adoptate și propuse de PDL: ”E neconstituțională”

" "

O anumită lege care a fost aprobată de curând în plenul Camerei Deputaților și care a fost inițiată de deputații PDL, Cezar Preda și Gheorghe Udriște, pare să le stârnească nemulțumirea liberalilor, aceștia din urmă precizând că este neconstituțională.

Presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, Ilie Bolojan, sustine ca limitarea mandatelor de primar la doua succesive este neconstitutionala, inițiativă parlamentară a partenerilor din PDL.

" "
" "

„Proiectul de act normativ in forma propusa incalca prevederile articolului 37 din Constitutia Romaniei cu privire la dreptul de a fi ales, care nu prevede nicio limitare in acest sens”, sustine primarul PNL al Oradei, citat de Mediafax.

Acesta sustine ca locuitorii sunt cei care au dreptul de a limita numarul mandatelor unui primar, prin vot.

„Respingem ideea asociata acestei propuneri conform careia detinerea a mai mult de doua mandate este sinonima cu lipsa de performanta sau cu coruptia”, a adaugat presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania.

Camera Deputatilor a aprobat, pe 19 noiembrie, un proiect de lege potrivit caruia primarii, presedintii de consilii judetene, precum si consilierii locali si judeteni nu vor mai putea ocupa aceste functii mai mult de doua mandate consecutive.

Initiativa a apartinut deputatilor PDL Cezar Preda si Gheorghe Udriste. In acest caz, forul decizional este Senatul.

Pe 12 decembrie, premierul Victor Ponta a declarat ca membrii coalitiei de guvernare sustin limitarea numarului de mandate pe care le pot avea alesii locali si parlamentarii, la cel mult doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *