Skip to content
Politică

Ce post de televiziune a fost amendat, după ce un cunoscut jurnalist l-a numit pe Ponta „impostor” şi a adus acuzaţii CNA

Un post de televiziune a fost amendat, marți, de Consiliul Național al Audiovizualului.

După ce Consiliul Național al Audiovizualului a analizat, în ședința de marți, emisiunea „Jocuri de putere” difuzată pe 15 ianuarie şi emisiunile „Deschide lumea” şi „Jocuri de putere” care au fost difuzate pe 18 februarie, CNA a decis să amendeze Realitatea TV cu 30.000 de lei, informează Gândul.

Decizia CNA vine după ce realizatorul Rareș Bogdan a adus mai multe acuzaţii neprobate unor membri ai Consiliului şi a făcut afirmaţii la adresa premierului Victor Ponta, pe care l-a numit „impostor”.

De exemplu, în emisiunea „Jocuri de putere” din 15 ianuarie a fost difuzată ştirea „Suspiciune de corupţie, pentru cine lucrează membrii CNA, cadou de sute de milioane făcut de CNA”. Ştirea a făcut referire la licitaţia de desemnare a furnizorului unic al audienţelor TV din România, care a fost organizată de Asociaţia Română de Măsurare a Audienţelor (ARMA) şi CNA.

Pe de altă parte, în emisiunea „Jocuri de putere” din 18 februarie, Rareş Bogdan a vorbit despre „ultima zvârcolire a impostorului” care „încă este premier al României”.

Totodată, CNA a constatat că Realitatea TV nu a difuzat textele unor decizii de sancţionare pe care le primise de la Consiliu, conform legii. În acest caz, este vorba despre nedifuzarea în termenul legal de 24 de ore de la comunicare a unui număr de două amenzi de câte 10.000 de lei pe care CNA le-a aplicat Realitatea TV.

Astfel, CNA a decis să amendeze cu 30.000 de lei Realitatea TV, la propunerea membrului CNA Dorina Rusu. Decizia de sancţionare a fost luată cu şase voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Viorel Buda, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Monica Gubernat), în timp ce Radu Călin Cristea şi Radu Herjeu au votat „împotrivă”. Aceştia din urmă au susţinut o altă propunere, de amendă de 60.000 de lei, care a fost făcută de Monica Gubernat. La runda a doua de vot, Gubernat a decis însă să susţină propunerea de amendarea a Realitatea TV cu 30.000 de lei, potrivit Gândul.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *