Ce preț au trenurile de metrou aduse din Brazilia la București față de cele din Amsterdam și India

Sursa foto: Facebook

Trenuri de metrou fabricate din Brazilia au ajuns la București ca parte a aunui contract mai amplu. Firma care a livrat trenurile de metrou este Alstom, cea care a fabricat, tot în Brazilia, trenurie de metrou pentru India.

Al doilea tren fabricat de Alstom va fi livrat, zilele acestea pentru metroul din București. Trenul fost făcut în Brazilia, dar asta nu trebuie să fie o surpriză deoarece Alstom are o fabrică în țara din America de sud. Un prim tren a fost adus în februarie acest an. A fost denumit Giurgiu. Contractul prevede livrarea a 13 trenuri pentru suma de peste 100 de milioane de euro. Al doilea tren fost botezat „Ilfov” și va intra in teste, apoi va circula pe Magistrala 5, anunță președintele Consiliului de Administrație al Metrorex, Mihai Barbu.

Ce preț au trenurile de metrou aduse din Brazilia la București față de cele din Amsterdam, Singapore

Potrivit contractului, ar rezulta un preț pentru fiecare tren de 7.600.000 euro. Contractul dintre Alstom și Metrorex poate fi extins cu opţiunea de livrare a încă 17 trenuri pentru o valoare totală de 240 de milioane de euro. Trenurile au 114 metri lungime şi 3 metri lăţime, asigurând o capacitate totală de 1.200 de pasageri/ tren. Fiecare tren cu 6 vagoane are 216 locuri.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: