Skip to content
Politică

Ce pretenții a prezentat în instanță omul lui Claudiu Manda, care i-a plătit pe șomerii din Dolj pentru a vota PSD în 2015

Facebook

Colegul de dosar al lui Claudiu Manda – europarlamentarul PSD trimis în judecată pentru „cumpărarea” voturilor unor șomeri din Dolj în 2015 – vrea să scape de sechestrul instituit de procurorii DNA. Nicolae Simcelescu, fost șef al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Dolj, spune că a acționat la ordinul primarului din Bratovoești, Ion Marin, care a scăpat „ieftin”, recunoscând faptele.

Procesul în care Claudiu Manda este acuzat de folosirea influenței de partid, iar Nicolae Simcelescu de abuz în serviciu este la a patra amânare. La termenul de joi, 17 martie, Claudiu Manda nu s-a prezentat, fiind reprezentat de avocat. Nicolae Simcelescu a solicitat ridicarea măsurilor asiguratorii de pe bunuri, instituită până la valoarea de 315.850 de lei.

Acei oameni erau înscriși la AJOFM (n.r. – Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă), își căutau un loc de muncă. Decizia (n.r. – de plată) nu are legătură cu dosarul. Noi, Agenției Județene pentru Plăți, plăteam numai din dispoziția primarului”, a declarat Simcelescu în fața judecătorilor.

Avocatul acestuia a argumentat că măsura asiguratorie e instituită de un an și consideră că trebuie revocată, scrie ziare.com.

Prejudiciul invocate în cauză nu este unul cert. Dacă persoanele respective erau înscrise la AJOFM, atunci primesc venitul minim garantat. Toate aceste elemente sunt de competența autorităților locale, nu ale AJPIS Dolj, adică ei plăteau ce transmitea primăria. Nu au fost influențe politice”, a arătat avocatul lui Simcelescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *