Skip to content
Politică

Ce prezidențiabil ar vota fostul ambasador SUA în România

Fostul ambasador american în România, Mark Gitenstein, a declarat că dacă ar putea alege, votul lui ar merge spre candidatul care va implementa măsurile incluse în Raportul CEPA – „Punctul de turnură a României”.

„Am vorbit despre Raportul CEPA – «Punctul de turnură al României», despre un moment în care politicile o pot lua într-o direcţie sau alta. Direcţia României va fi determinată de alegerile prezidenţiale şi de evoluţiile din următoarea perioadă. M-aş bucura ca toţi candidaţii să adopte concluziile din raport. Dacă aş vota la alegerile prezidenţiale, primul lucru pe care l-aş face ar fi să aflu care este poziţia fiecărui candidat faţă de acest raport şi dacă ar încerca să implementeze măsurile menţionate.

 Nu am o părere formată despre anumiţi candidaţi, dar aş vrea să mă concentrez asupra perioadei de după alegeri, ce vor face dacă vor fi aleşi. Pentru mine, e important dacă vor reuşi să implementeze schimbările şi dacă judecătorii, procurorii şi instanţele vor continua să funcţioneze”, a declarat Gitenstein, potrivit Mediafax.

Totodată, fostul ambasador american sfătuiește românii să urmărească activitatea candidaților la scaunul de la Cotroceni atât înainte, cât și după alegeri, pentru a verifica dacă au ținut cont de promisiunile făcute.

„Dar decizia pe cine votează este a românilor şi ei trebuie să urmărească activitatea candidaţilor şi după alegeri şi să vadă dacă şi-au ţinut promisiunile făcute. Cred că cel mai important lucru este ca românii să îşi ţină promisiunile făcute”, a adăugat Mark Gitenstein.

3 comentarii la “Ce prezidențiabil ar vota fostul ambasador SUA în România

  1. Acest domn,cat a fost ambasador la noi a incalcat repetat prevederile Conventiei de la Viena privind activitatea diplomatica,potrivit carora le este interzis personalului ambasadelor sa se amestece in politica statelor in care sunt acreditati.Omul a facut mai mult : s-a implicat si in afaceri,iar acum ne povatuieste si cum sa votam,potrivit nu stiu carui document.Cat despre respectarea promisiunilor din campaniile electorale i-as aminti o butada curenta in SUA,apropo de mandatul Camerei Reprezentantilor (coreresponenta Camerei Deputatilor de la noi)care este de 2 ani si conform careia,reprezentantii alesitrebuie ,in primul an de mandat,sa faca uitate promisiunile facute,iar in cel de al doilea sa faca altele ca sa fie realesi.Adica peste tot exista aceasta practica.Treaba alegatorilor sa opteze si sa creada promisiunile facute.Sanctiunea – normala – este refuzul realegerii.

  2. Acest ambasador american de trista amintire, extrem de nesuferit, care si-a dezinformat sefii sai si s-a amestecat brutal in politica Romaniei intimidand politicieni romani la varf (Ponta si Antonescu) pentru a sustine lacheul favorizat de SUA, Basescu, precum Visinski odinioara, si care si-a batut joc de poporul roman si de votul lui din 2012 prin mentinerea lui Basescu la masa verde, in mod las, determinand masive sentimente anti-americane prin actiunile sale, ne mai da si sfaturi acum, fara nici cea mai mica jena, precum tupeistii sai favoriti, Basescu si Udrea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *