Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ce primează în pandemie: viața oamenilor sau situația economică? Răspunsul senatorului PSD Florian Bodog

Inquam Photos / George Călin

Senatorul PSD Florian Bodog a fost invitat, miercuri, la emisiunea ”Puterea Știrilor”, unde a vorbit printre altele și despre pandemia de coronavirus și prelungirea stării de alertă. În opinia senatorului, “lucrurile sunt trase de păr” în România, din rațiuni politicianiste. 

Întrebat dacă în situația pandemiei de coronavirus primează viața oamenilor sau situația economică a țării, senatorul a declarat:

Fără nici o discuție, mai presus de orice este viața oamenilor. Dacă aș spune altceva aș fi și nesincer și iresponsabil. Însă, cred că toate măsurile care se iau într-o astfel de situație, trebuie luate într-un anumit echilibru și cu foarte mult profesionalism. Și nu luate cu scop politicianism: adică nu declari stare de alertă ca să nu pună PSD moțiune de cenzură. Românii nu sunt proști, au văzut exact ce s-a întâmplat și au văzut exact care a fost manevra, dar nu declari stare de alertă să nu plătești pensiile, să ai motivație să nu plătești alocațiile. Eu cred că lucrurile sunt puțin trase de păr.

Dacă ne uităm în jurul nostru la celelalte țări din Uniunea Europeană vom vedea că au introdus măsuri de relaxare, chiar dacă, cum e de exemplu cazul Italiei, pandemia a făcut acolo mult mai multe victime decât la noi și incidența și încărcătura virală a fost mult mai mare decât la noi. Nu o spun eu, o spun specialiștii”.

Amintim că preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că luni va fi depusă sesizarea de conflict constituţional între Parlament şi Guvern cu privire la prelungirea stării de alertă. Preşedintele interimar al PSD a reluat acuzaţiile cu privire la manipularea de către guvernanţi a raportărilor de cazuri de COVID-19 şi a ţinut să îi transmită liderului PNL, premierul Ludovic Orban, că dacă politicienii mai şi mint ”cifrele nu mint niciodată”.

“Am fost singurii care am spus că prin achiziţiile făcute fără licitaţie, în timpul pandemiei, fură! Că de aceea vor prelungirea stării de alertă la nesfârşit. Ca să fure şi mai mult! Şi le-am spus stop! Ajunge! 760.000 euro este şpaga pretinsă, potrivit organelor de cercetare penală, de cel aflat la conducerea Unifarm. Pentru măştile care nici astăzi nu au ajuns la persoanele vulnerabile. Pentru combinezoanele pe care medicii nu le-au avut în lupta cu virusul. Şi ne mai întrebăm de ce nu au bani de pensii şi alocaţii! De ce nu au bani pentru firmele şi producătorii români! De ce nu se văd nicăieri milioanele împrumutate de ministrul Finanţelor”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *