Skip to content
Politică

Ce problemă mult mai gravă ascunde eşecul autostrăzii Sibiu-Orăştie

Ce problemă mult mai gravă ascunde eşecul autostrăzii Sibiu-Orăştie, dintre care o parte trebuie demolată şi reconstruită, conform CNADNR, după ce specialiştii au găsit apă la numai 8 metri sub asfaltul drumului.

Eșecul acestei autostrăzi “simbolizează eşecul guvernării pesediste”, susţine vicepreşedintele PNL Virgil Popescu, într-un comunicat trimis, miercuri, PSnews.ro.

„Mare realizare a guvernului PSD înainte de alegerile prezidențiale, autostrada Sibiu – Orăștie se dovedește a fi cea mai mare păcăleală a acestui Executiv la adresa românilor. Făcută pe repede înainte doar pentru ca «șefu» să dea bine în campanie, porțiunea de autostradă se dovedește a fi un adevărat dezastru. Fisurile superficiale pe care le-au declarat în fața camerelor și a cetățenilor guvernanții și cei din arcul puterii sunt, în realitate, probleme grave ale infrastructurii rutiere. În acest caz, așa cum rezultă din documente ale CNADNR, nu este vorba de fisuri de suprafaţă, ci de probleme ce necesită demolarea integrală a lucrărilor. Deși încă nu sunt cuantificate exact pagubele, sumele pierdute de ţara noastră vor fi unele semnificative și vor afecta bugetul de stat”, acuză şeful filialei PNL Mehedinţi.

El aminteşte că, în acest an, România a înregistrat “o adevărată performanță în privința stabilirii de recorduri negative: primul premier trimis în judecată, primul șef de partid condamnat în primă instanță, iar acum, numărul de kilometri de autostradă, de la zero, au trecut pe minus”.

“PSD și Victor Ponta trebuie să își asume responsabilitatea pentru neregulile de la construcția autostrăzii. Principalii vinovați pentru această situație în care este pusă România sunt tocmai cei din guvernarea PSD, cărora nu le-a păsat de români și de siguranța lor, ci doar de interesul partidului la alegerile prezidențiale.

Răspunderea politică e o chestiune străină pentru PSD, însă în acest caz trebuie să își asume un dezastru produs infrastructurii. Eșecul autostrăzii Sibiu-Orăştie simbolizează eşecul unei guvernări pesediste care a urmărit doar interesul personal al liderului și al baronilor din jurul său, și mai puțin interesul românilor”, încheie Virgil Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *