Skip to content
Politică

Ce promite ministrul Trasporturilor, Ioan Rus

Prezent în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul Transporturilor, Ioan Rus a transmis că până în 2018 vom lega Sudul cu Transilvania și Estul cu Transilvania, cu drum expres sau autostradă.

În interiorul Masterplanului vom promova forme de transport prietenoase cu mediul. Trebuie să ținem cont de două variante: interesul european pe teritoriul României. Este vorba de coridoarele europene, feroviare, rutiere etc. Lângă acestea se găsește interesul național. De exemplu, eu vreau să am o legătură foarte bună între Vaslui și Rădăuți, unde nu există interes european”, a spus Ioan Rus.

„De la bugetul național ar trebui finanțat în primul rând învățământul, pentru a avea un popor inteligent, apoi sănătatea pentru un popor sănătos, și apoi ai nevoie de interconectivitate. Partea de Vest a țării are o accebilitate spre Europa mult mai mare. În zona de Vest se produce o dezvoltare mai rapidă, mai mult decât în zona de Est. Trebuie să dai posibilitatea fiecărei țări să se dezvolte”, a mai transmis ministrul Transporturilor.

(…)„Până în 2018 vom lega Sudul cu Transilvania și Estul cu Transilvania, cu drum expres sau autostrăzi. Deci la 100 de ani de la Marea Unire sper să facem Marea Integrare. În 2018 putem intra într-o zonă în care să fei vizibil progresul”, a declarat Ioan Rus în cadrul unei emisiuni tv.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *