Skip to content
Politică

Ce propunere face un lider PSD privind legea partidelor politice

După alegerile din 16 noiembrie, mulți au înțeles nevoia schimbării clasei politice din România.

Deputatul PSD Mihai Sturzu a depus, marți, un proiect de lege prin care cere modificarea Legii partidelor, astfel încât un partid să poată fi constituit din cel puțin trei persoane, în contextul în care limita în prezent este de 25.000 de membri fondatori pentru ca formațiunea să fie înregistrată, informează Agepres.

Într-o declarație susținută la Palatul Parlamentului, deputatul PSD a comentat că, după votul din 16 noiembrie, se întelege clar necesitatea schimbării clasei politice din România.

„Clasa politică are nevoie de oameni noi. Cred că această lege poate aduce oameni noi în politica din România și cred că va servi cetățenilor săi astfel încât fiecare cetățean are un drept fundamental — acela la conectivitate, să se poată conecta cu politica din România”, explicat Sturzu demersul său. Potrivit acestuia, actul normativ, care a fost semnat de 10 deputați PSD, este susținut public de Monica Macovei, Klaus Iohannis, Victor Ponta. „Și îmi doresc, am încredere că acest proiect va trece repede prin Parlament. Avem alegeri în 2016, cred că putem să ne gândim de pe acum la acel an. (…) Cred că putem spune cu capul sus că există în Parlament parlamentari care și fac ceea ce spun”, a declarat Mihai Sturzu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *