Skip to content
Politică

Ce propunere face vicepremierul Oprea

Ministrul ucrainean de Externe Pavlo Klimkin se află în vizită oficială la Bucureşti, şeful diplomaţiei de la Kiev având o întrevedere cu omologul român Bogdan Aurescu şi fiind primit de către preşedintele Klaus Iohannis, informează Antena 3.

În acest context, vicepremierul Gabriel Oprea a propus, marţi, la o întrevedere cu ministrul ucraienean de Externe Pavlo Klimkin, organizarea unei şedinţe comune a guvernelor de la Bucureşti şi Kiev, „pentru identificarea proiectelor prioritare de colaborare”.

În același timp, Oprea a subliniat „disponibilitatea României de a sprijini autorităţile ucrainene în realizarea reformelor necesare pentru stabilitatea economică şi consolidarea administrativă, în vederea accelerării parcursului european al Ucrainei şi a apropierii sale de structurile euro-atlantice”, conform unui comunicat al MAI, citat de Mediafax.

De asemenea, Oprea „a transmis solidaritatea şi susţinerea fermă a Guvernului României pentru consolidarea integrităţii şi suveranităţii Ucrainei şi pentru evoluţia sa cu succes către structurile europene”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *