Skip to content
Opinii & Analize

Ce repede a uitat Vlad Voiculescu că a fost ministru votat de PSD și Liviu Dragnea

Vlad Voiculescu încă mai joacă rolul de „sfântul” politicii din România și nu pare să aibă puțină responsabilitate pentru declarațiile sale nici după ce s-a descoperit că tatăl său a fost colaborator al Securității. Încearcă să se afirme pe scena politică cu un discurs care este lipsit de orice viziune politică, fără nicio ideologie la bază. Doar niște cuvinte aruncate la întâmplare pentru a strânge like-uri pe Facebook.

În 2020, Vlad Voiculescu s-a autointitulat liderul alianței USR-PLUS și acum vrea candidați PNL care să nu fi avut legături cu PSD, însă uită că de fapt el a fost ministrul PSD și al lui Liviu Dragnea, iar tot guvernul condus de Dacian Cioloș a „dansat” după cum i s-a „cântat” din Kiseleff nr. 10. Desigur, în 2015, când guvernul Dacian Cioloș ajungea la conducere cu voturile PSD, Liviu Dragnea nu era nici „penal”, iar PSD nu era „mu**”. Liviu Dragnea și PSD erau buni în 2016 pentru că-l lăsau pe Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătății.

" "

În 2016, Ministerul Sănătății era plin de oamenii PSD, cu numeroși secretari de stat numiți încă din 2012, când PSD ajunsese la guvernare după Emil Boc. Voiculescu nici măcar n-a îndrăznit să-i schimbe din funcție pe oamenii PSD-ului. Dorel Săndesc era secretar de stat susținut de PSD Timiș. Francisk Iulian Chiriac și Răzvan Teohari Vulcănescu stăteau pe fotolii din 2013, respectiv 2012. Tot pe când era ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu se întâlnea cu Gabriela Firea și atunci nu-l mai deranja nimic din București.

De ce Vlad Voiculescu a acceptat să fie ministrul PSD în 2016, dacă astăzi ne spune că este „rău” PSD-ul? Oare dacă PSD i-ar mai da un fotoliu de ministru în 2020, Vlad Voiculescu ar tăcea din gură?

Cât despre competența lui Vlad Voiculescu în domeniul sănătății, știm că singura lui legătură e aceea că a cumpărat niște pastile, așa cum oricare dintre noi se duce uneori la farmacie. Înseamnă că oricare dintre noi ar putea să fie ministru al sănătății, pe baza acestui criteriu. Totuși, în 2016 le dădea lecții medicilor din România despre transplantul de plămâni și intrase în conflict cu managerul Spitalului „Sfânta Maria” din București.

Spre exemplu, pentru ca Vlad Voiculescu să înțeleagă că se poate și „altfel”, Nicușor Dan n-a ocupat niciodată, cu voturile PSD și ale lui Liviu Dragnea, vreo funcție în instituții ale statului. N-a stat nici la masă cu oameni din PSD. N-a avut nici în jurul său oameni din PSD. Și-a menținut de la început discursul anti-PSD.

Din discursul lui Vlad Voiculescu putem înțelege că e „rău” PSD-ul pentru ceilalți, dar pentru el au fost bune voturile PSD când a ocupat fotoliul de ministru. La fel cum și pentru Dacian Cioloș, sau Dan Barna care făcea contracte cu instituții conduse de PSD, sau Stelian Ion care lua bani de la Radu Mazăre.

" "

1 comentariu la “Ce repede a uitat Vlad Voiculescu că a fost ministru votat de PSD și Liviu Dragnea

  1. Constantin Marius esti intr-o grava eroare. A induce ideea ca Vlad Voiculescu a fost sustinut de Liviu Dragnea denota ori putina minte, ori manipulare grosolana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *