Skip to content
Politică

Ce risca romanii care nu respecta legea electorala?

Nerespectarea ordinii si legislatiei in sectia de votare se penalizeaza cu amenda cuprinsa intre 1.500 si 4.500 lei, a  declarat Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), subcomisar de politie.

Ministrul Afacerilor Interne a facut, prima informare dupa deschiderea urnelor de votare, duminica, la ora 08:00, facand precizari referitoare a desfasurarea alegerilor.

Potrivit purtatorului de cuvant al MAI, Monica Dajbog, in sectia de vot e interzisa stationarea oricarei persoane mai mult decat timpul necesar acordat votului.

Au dreptul de a vota persoanele care au implinit varsta de 18 ani cu acte de identitate valabile, iar alegatorii trebuie sa voteze la sectia unde sunt arondati.

Pentru persoanele care implinesc duminca varsta de 18 ani, serviciile de evidenta a persoanelor si-au moficicat programul de lucru, fiind deschise pana la ora 21:00.

In cazul unor incidente, votul va fi suspendat in sectiile de votare in care acesta s-a petrecut. In timpul suspendarii, urnele, stampilele si celelalte documente raman sub paza permanenta.

De asemenea, purtatorul de cuvant al MAI a precizat ca amenzile ajung la 4.500 lei pentru propaganda electorala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *