Ce s-ar putea întâmpla dacă Donald Trump nu recunoaște rezultatele alegerilor din SUA

Sursa foto: Facebook - Donald J. Trump

Experții avertizează cu privire la posibile tulburări civile dacă Trump pretinde fraudă, arată o analiză Reuters. Candidatul republican la președinție Donald Trump spune că, dacă nu va câștiga alegerile din 5 noiembrie, va invoca frauda și nu va accepta rezultatele – la fel cum a făcut în urmă cu patru ani, când a pierdut în fața președintelui democrat Joe Biden.

„Dacă voi pierde – vă spun eu ce, este posibil. Pentru că ei trișează. Doar așa vom pierde, pentru că ei trișează”, a spus Trump la un miting în Michigan în septembrie.

Procese După ce Trump a pierdut alegerile din 2020, el și aliații săi au încercat să anuleze rezultatul prin zeci de procese care în cele din urmă nu au reușit să modifice sau să întârzie numărarea voturilor. De asemenea, a făcut presiuni asupra oficialilor din Georgia pentru a găsi mai multe voturi pentru el; iar susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA pe 6 ianuarie 2021 într-un efort eșuat de a-l împiedica pe vicepreședintele său, Mike Pence, să certifice victoria lui Biden.

O diferență esențială de această dată este că Trump nu dispune de pârghiile puterii prezidențiale pe care le-a avut în 2020. Au fost introduse noi legi federale și de stat pentru a face mai dificilă influențarea rezultatelor alegerilor. Cu toate acestea, Trump și aliații săi pregătesc de luni de zile terenul pentru a se plânge dacă va pierde pe 5 noiembrie. El ar putea contesta în instanță o victorie a rivalei sale democrate Kamala Harris sau ar putea ridica îndoieli cu privire la validitatea victoriei acesteia în rândul susținătorilor săi, ceea ce ar putea avea consecințe neprevăzute.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: