Ce să-i spui copilului tău după evenimentul de la Urziceni

bogdan stoica

O femeie a născut pe asfaltul curții spitalului, iar copilul a fost pus pe un sac din plastic. Nu, nu în Mariopol sau la Bahmut, ci la Urziceni, cole’șa, lângă București. Iar principala cauză a evenimentului a fost lipsa de educație. Gravida, o femeie cu probleme de exprimare, nu a putut convinge niciun om în halat alb că merită un pat pe care să nască, așa că a fost dată afară din spital și a născut pe asfaltul fierbinte.

Spune-i, așadar, fiului tău, dacă alege cariera medicală, să nu se poarte voluntar ca medicii de la Urziceni. Medicina este poate singura profesie unde este vital să nu ții cont de aspect, condiție socială sau bani, pentru că viața prevalează tuturor celorlalte valori.

Spune-i fiului tău, dacă alege să se educe și să urmeze o carieră, să opteze pentru sectorul public, nu cel privat, pentru că acolo îți poți menține jobul și poziția ierarhică și când te porți ca un nenorocit.

Mai spune-i și să intre în politică și să migreze mereu la partidul care guvernează țara. Va rezista pe post și atunci când nu merită.

Iar dacă-l vezi că vrea să renunțe la educație, că nu citește nimic, că nu învață nimic și că are vocabularul unui peruș, spune-i, te rog, că e în pericol. Viața îl poate duce în situații dramatice,  în care, dacă nu te poți face înțeles, vei fi nedreptățit, abuzat, păcălit. Biata gravidă n-a avut de ales din perspectiva asta: mai multe afecțiuni medicale au împiedicat-o să-și revendice patul de spital la care avea dreptul. Fiul tău, însă, are de ales.

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: