Skip to content
Politică

Ce SALARIU are Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu

În luna iulie a acestui an, ministrul Ioana Petrescu a avut un salariu mediu net de 5.363 de lei net pe lună.

La jumătate faţă de nivelul salarial încasat de un manager public superior I gr. 4 din cadrul Direcţiei de management al resurselor umane din minister (care a avut un venit de 10.498 de lei în luna iulie) sau de către un director general tr. 2 din cadrul Direcţiei de programare bugetară în sectorul economic, care a încasat 10.268 de lei în aceeaşi lună, scriu jurnaliștii Evenimentul Zilei.

Deşi în fişierul în format Excel care cuprinde salariile celor 1.314 de angajaţi ai Finanţelor nu se precizează dacă valorile reprezintă venituri salariale brute sau nete, judecând după nivelul salarial al Ioanei Petrescu (echivalent cu veniturile nete ale ministrului justiţiei şi al muncii) rezultă că valorile sunt nete, scrie zf.ro, care citeaza date facute publice de minister.

În medie, un angajat din aparatul central de la Finanţe câştigă 4.000 de lei net pe lună, cu 40% mai mult decât un angajat din sectorul administraţiei publice şi apărare (unde salariul mediu net a fost de 2.373 de lei în iulie) şi cu 57% peste salariul mediu câştigat la nivelul întregii economii (de 1.719 lei în iulie), potrivit datelor de la Statistică.

2 comentarii la “Ce SALARIU are Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu

  1. Exagerat de multi bani incaseaza acesti bugetari,care oricum nu fac mai nimic si nu se vede nimic dupa ei!Nu ar merita nici 1Leu/mounth,pentru cum traiesc majoritatea cetatenilor si cum este Romania in prezent!

  2. Nici macar 1000de euroi!In fond ministerul finantelor ‘invarte banu’ public;
    Salarii mici …apare spaga la greu!
    Profesorii,doctorii si alte categorii avand calificare superioara sunt la limita de jos a salarizarii;urmarea spagile si facaturile din sistem?.
    Bani sunt in sistem dar nu pentru muritorii de rand ,astia trebuie tinuti cu capul in pamant,.”Malaiul” este pentru „talharii’ din politica.
    ANAFul se face ca nu vede ,nu stie ,nu aude…..suna cunoscut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *